Vali Doğan'dan Vatandaşlara İkaz

Vali Doğan'dan Vatandaşlara İkaz

Kars Valisi Rahmi Doğan, Susuz Şelalesi Mesire Alanındaki çalışmaları inceledi.

Vali Doğan, Susuz Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İzci ve Susuz Belediye Başkanı Murat Uray’dan alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Vali Doğan, Susuz Şelalesindeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Şelale bölgesinde az bir iş kaldığını belirten Vali Doğan, şöyle konuştu: “Ancak buradaki yatırımlarımız devam edecek. SERKA’ya bir proje sunduk, projeyi şuan da Bakanlığa gönderdiler, Bakanlıktan onaylandığı taktirde burada hem cam seyir terası olacak hem de zıplayan yapılacak. Daha sonra buradan yürüme yollarıyla aşağıda bir termal kaynak da var ileri de belki orası da aktif hale getirilecek. Burası orayla birlikte çok güzel bir mesire alanı olacak. Buranın şöyle bir özelliği var; şelale ile birlikte hem Susuz’un kendi ihtiyaçlarını karşılamış olacak hem de Kars merkezden piknik yapmak için gelecek olan vatandaşlarımız burada güzelce vakit geçirecekler. Güzel bir çalışma yapıldı. Susuz Kaymakamımıza, Genel Sekreterimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Kars’a bu tür hizmetlerle devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam.”

Bir gazetecinin Susuz Şelalesi Mesire alanına açılışı yapılmadan oturma banklarına kazıyarak isim yazıldığı ve piknikçilerin alandan ayrılmasıyla çöplük görünümüne kavuştuğu yönündeki sorusu üzerine Vali Doğan, şunları kaydetti: “Bu Kars’ın sorunu. Yani biz işte biliyorsunuz Çıldır’a da yaptık, GAMP Konağının yanına da yaptık, daha yaptıktan hemen ertesi günü farklı şeyler ortaya çıktı. İnsanlarımızın bunları koruması lazım. Bunları yapmak, bunları hayata geçirmek, hizmete sunmak kolay işler değil. Buralar tarlaydı, işte gördüğünüz gibi yaşanılabilir mekan haline dönüştürülüyor. Burada sorumluluk vatandaşlarındır. Bizim şimdi her bankın yanına bir tane bekçi koymamız, beklememiz mümkün değil. Otokontrol sistemiyle insanların birbirini kontrol etmesi lazım. Buradan bu hizmetten faydalanan vatandaşlarımızın özen göstermesi lazım. Bunlar nihayetinde milli servet. Bu milletin parasıyla yaptığımız işlerdir. Bunları koruyup gözetmemiz lazım. Hemen koyduktan sonra ertesi gün çizmeye başlarsanız, kırmaya başlarsanız geldiğinizde bulamazsınız. Bazı parklarda yazar ya işte ‘geldiğinizde nasıl bulmak istiyorsanız öyle bırakın’ diye. Bunları öyle yapmak lazım. Ama otokontrol çok önemli. Vatandaşlarımızın da birbirlerini ikaz etmesi lazım. Şu güzellik, bu ortam Kars’a yakışır bir hale geldi. Bundan sonra artık vatandaşların bunu koruması lazım.”
Susuz Şelalaesi Mesire alananına güvenlik korucusu alacaklarını ifade eden Vali Doğan, “Önümüzdeki ay içerisinde onları da başlatacağız. Burası 7/24 güvenlik korucularımız tarafından da kontrol altında tutulacak. Biz her türlü tedbiri alıyoruz ama asıl sorumluluk vatandaşın. Çıldır’ı görüyorsunuz, Çıldır’da bir sürü yatırım yaptık, ettik insanlar pisliğiyle bırakıp çekip gidiyorlar. Çöp tenekeleri olmasına rağmen, konteynerler olmasına rağmen gerekli özeni göstermiyorlar. Buradan tekrar vatandaşlarımıza ikaz edelim, onları uyaralım, bu tür tesisleri kullanırken, bu hususlara dikkat etsinler. Hem çevre kirliliği anlamında hem geldiklerinde de temiz bulmaları anlamında önemli bir husus” şeklinde konuştu.

Vali Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından beraberinde Susuz Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İzci, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte Susuz Şelalesi Mesire Alanını gezerek inceleme yaptı.

susuz-(9).jpgsusuz-(10).jpg

susuz-(5).jpgsusuz-(6).jpgsusuz-(7).jpgsusuz-(8).jpg

susuz-(1).jpgsusuz-(2).jpgsusuz-(3).jpgsusuz-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Susuz