Tunç Soyer’in Susuz’a Serptiği Tohumlar Yeniden Toprakla Buluşuyor

Tunç Soyer’in Susuz’a Serptiği Tohumlar Yeniden Toprakla Buluşuyor

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından geçtiğimiz yıl Kars’ın Susuz ilçesinde toprakla buluşturulan tohumlar bir kez daha tarlalara serpilmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP’li belediyelerin önceki yıl kuraklık sorunu yaşayan Kars’ın Susuz ilçesine destek elini uzatması, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Yaz başında ekilen arpa ve buğdaylar son baharda hasat edildi. Çiftçiler son baharda hasadını yaptıkları tohumlardan aldıkları kadarını Susuz Belediyesine iade etti. Uzun geçen kışın ardından ekim sezonu gelip çattı.

CHP’li Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, geçtiğimiz yıl ambarlarda saklanan tohumları yeniden çiftçilere ekim yapmaları için iade ediyor. Başkan Yantemur İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz yıl bu zamanlarda ilçeye kadar gelip peştamal giyip tarlalara tohum serptiğini söyledi. 

Yantemur, yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl hasadı yapılan tohumları bu yıl yeniden çiftçilere dağıttıklarını söyledi. Başkan Yantemur, ilçe halkı adına İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, destek veren diğer CHP’li belediye başkanlarına ve İzmir halkında teşekkür etti. 

Başkan Soyer’in girişimleri ile İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin Susuz ilçesine 130 ton arpa ve buğday tohumu gönderdiğini ve Soyer’in bizzat ilçeye gelerek tohumları toprakla buluşturduğunu hatırlatan Oğuz Yantemur şunları söyledi:    

“Susuz Belediye Başkanlığı olarak tohum kampanyamız vardı. Son yıllarda uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle ilçemizde kimsenin toprağa atacağı bir avuç tohumu kalmamıştı. Biz bu durumu görerek geçen yıl bir kampanya başlatmıştık. İzmir Büyük Şehir Belediyemizin desteği ile geçtiğimiz yıl vatandaşlarımıza tohum dağıtmıştık. Bu kampanyayı bu yıl da devam ettiriyoruz ve çiftçilerimize ücretsiz olarak tohum dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıl güzel ve bereketli bir yıl geçirdik. Ülkedeki durum belli. Ukrayna’dan buğday ithal eder hale geldik. Dağıttığımız ekmeklik buğdaydan vatandaşımız çok memnun oldu ve artık ekmeğini evlerinde kendileri yapmaya başladı. Bu yılda bu kampanyayı yeniden başlattık. İnşallah bu yıl daha verimli bir sezon bekliyoruz. Bu desteklerimiz her yıl artarak devam edecek. Verdiğimiz tohum miktarı kadarı kadar tohumu geri aldık. Ayıca Susuz Belediyesi olarak ektiğimiz birkaç tarlamız vardı. O tarlalarımızdan aldığımız ürünleri de vatandaşlarımıza tohum olarak dağıtacağız. Zaten uzun süreden beridir vatandaş arpa ve buğdaydan uzaklaştı. Bu tohumlardan ekmekli buğday olduğu gibi hayvanlarımız içinde faydası oluyor. İzmir Belediye Başkanımız geçtiğimiz yıl Susuz’a kadar geldi ve peştamal giyerek tarlaya tohum serpti. Tunç Başkanın ayağı Kars’a uğurlu geldi ve iyi de bir mevsim geçirdik. O gittikten sonra da yağmur yağmaya devam etti. Çok büyük katkıları oldu.” Dedi.

KENDİ UNUMUZU KENDİMİZ KARŞILIYORUZ 

Geçtiğimiz yıl verdiği tohumu tekrar almaya geldiğini söyleyen Serhat Mamik “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Tunç başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Tonum konusunda bizi 2 yıldır destekliyorlar. Buğday ekemiyorduk. Şimdi ise kendi unumuzu kendimiz karşılayacak duruma geldik. Artık her evde ekmek pişiyor. Artık ekilmemiş bir tarlamız kalmadı. Başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu sene de veri iyi olursa aldığımız tohumu önümüzdeki yıl geri almak için tekrar geri vereceğiz, geriye kalanını da kendimiz kullanacağız” dedi.

tunc-soyer-(1).jpegtunc-soyer-(2).jpegtunc-soyer-(3).jpegtunc-soyer-(4).jpegtunc-soyer-(5).jpegtunc-soyer-(6).jpegtunc-soyer-(7).jpegtunc-soyer-(8).jpeg

 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Susuz