Ölüme Terk Edilen Yaralı Ata Sahip Çıktılar

Ölüme Terk Edilen Yaralı Ata Sahip Çıktılar

Kars’ın Susuz İlçesi’nde belediyenin sokak hayvanları için kurduğu barınağın tanıtımı için açılan “Susuz’un Kimsesiz Patileri” twitter hesabına gelen bir ihbar ölmek üzere olan atı hayata bağladı.

Susuz Banka Müdürü Hasan Bumin Koçan'ın Öncülüğünde Kurulan "Susuz'un Kimsesiz Patileri" Twitter hesabı yardımıyla yaralı at tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay il merkezi kırsal alanda meydana geldi. Bir duyarlı vatandaşın “Susuz’un Kimsesiz Patileri” twitter hesabına yazı yazarak yaralı halde gördüğü atın fotoğrafını göndererek yardım istedi. Bu yardım çağrısına duyarsız kalmayan Susuz Merkez Camii İmamı Muhammet Emin ile Veteriner Hekim Betül Köse olay yerine giderek ata ulaştı. Yapılan ilk incelemede atın karın boşluğunda kurşun yarası olduğu görüldü, vücudunun çeşitli yerlerinde de saçmalara rastlandı.

Belediyeye ait kamyonetle Susuz ilçesine getirilerek gerekli tedavisi yapıldıktan sonra bir ahıra alınarak bakımına başlandı.

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ise atı, bulunduğu ahırda ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kurşun yarasının bir aya kadar iyileşebileceği belirtildi

a2e6c7a6-b20e-4645-84d4-22e9c4d6299a.jpgfdc26729-2c75-4bf6-b3d6-d6716d239ba7.jpg

LHA Maksut Kutluhan URAY


 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Susuz