Kars’ta Ciritler Depremzedeler İçin Atıldı

Kars’ta Ciritler Depremzedeler İçin Atıldı

Kars’ın Selim İlçesindeki atlı spor kulüpleri deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım amacıya hem yarıştı hem de cirit gösterisi yaptı.

HABER FOTO-TACETTİN DURMUŞ- TURGUT KAYA   

Kars AFAD İl Müdürlüğü, Selim Kaymakamlığı, Selim Belediyesi ve Selim Atlı Spor Kulüpleri tarafından Selim Belediyesi Cirit Sahasında gerçekleştirilen at yarışı ve cirit gösterisinde, atlı cirit kulüplerin gösterisi boyunca bağış kutularında toplanan paralar, 11 ilimizi yerle bir eden yüzyılın faciasını yaşayan depremzede vatandaşlarımıza gönderildi. 

Deprem bölgesinden Selim ilçesinde misafir edilen depremzede vatandaşlarının da izlediği cirit gösterisinde şiddetli rüzgar ve karların erimesi nedeniyle zeminde oluşan çamur atlara zor anlar yaşattı. Karlarının erimesini ve havaların ısınmasını da fırsat bilet at sahipleri cirit gösterisine katılmak için günlerce yaptıkları hazırlıkların ardından sabahın erken saatlerine Cirit Sahasına getirildi. Kamyonetlerden indirilen atlar jokeyleri tarafından zemine uyum hazırlığı ve kısa süreli ter atmalarının ardından cirit sahasındaki yelerini aldılar. 

İstiklal Marşının okunması ve depremde şehit olan vatandaşlar için yapılan saygı duruşunun ardından jokeyler önce 8 kilometre yarıştı ardından da iki takım oluşturarak cirit gösterisine start verdiler. Kazananın olmadığı yarışlarda hakemin başla komutla start alan jokeyler kıyasıya bir mücadele ile birbirlerine cirit atarak puanları topladılar. Büyük bir heyecan içerisinde gerçekleştirilen gösteri sonunda takımı takımlar gösteriyi tamamlarken , depremzede vatandaşlara destek vermek için tribünleri dolduran Karslılar da hüzünlü ve heyecanlı bir şekilde cirit gösterisini izlediler. Etkinlik boyunda Kars ve ilçelerinden gelen vatandaşlar bağış kutularına para atmak için biri birleriyle yarıştılar. 

Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna at yarışı ve cirit gösterisine start vermesinin ardından yaptığı açıklamada, “Anlamlı bir gündeyiz. Sağolsunlar Kars Valiliğimiz, Selim Kaymakamlığımız, İlçe Belediyemiz ve Atlı Spor Kulüplerimiz, AFAD İl Müdürlüğümüz koordinesinde at yarışı ve cirit gösterisi sundular. İnşallah güzel bir faaliyet olur. Bu etkinlikte elde edilen her türlü gelir depremzede vatandaşlarımıza aktaracağız. Bu açıdan çok anlamlı. Bütün yarışmacılara başarılar diliyorum.” Dedi. 

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun'da “Ülke olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Biz zor zamanlarımızda Kurtuluş Savaşında da olduğu gibi her zaman hep birlik ve beraberliğimizi göstermişizdir. Biz de Selim olarak atlı spor kulüplerimiz ile birlikte AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde depremzedelerimize yadım amaçlı bir organizasyon düzenledik. Kars halkı bu konuda duyarlıdır. Deprem olduğundan bu güne kadar elinden gelen her türlü gayreti sarf etmiştir.” Dedi.

kars’ta-ciritler-depremzedeler-icin-atildi--(5).jpgkars’ta-ciritler-depremzedeler-icin-atildi--(6).jpgkars’ta-ciritler-depremzedeler-icin-atildi--(7).jpgkars’ta-ciritler-depremzedeler-icin-atildi--(8).jpg

kars’ta-ciritler-depremzedeler-icin-atildi--(1).jpgkars’ta-ciritler-depremzedeler-icin-atildi--(2).jpgkars’ta-ciritler-depremzedeler-icin-atildi--(3).jpgkars’ta-ciritler-depremzedeler-icin-atildi--(4).jpg
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selim