Iğdırlı Gönüllü 10 Usta Öğretici Depremzedelere Destek Olmak İçin Samandağ'da Gitti

Iğdırlı Gönüllü 10 Usta Öğretici Depremzedelere Destek Olmak İçin Samandağ'da Gitti

Iğdır Halk Eğitimde görevli 10 usta öğretici, depremin etkilediği Hatay'ın Samandağ ilçesindeki kadın ve çocuklarla buluşmak için yola çıktı.

Bülent MAVZER / IĞDIR
Kahramanmaraş merkezli 'asrın felekti' olarak nitelendirilen depremlerin ardından ülke genelinde depremin izlerini silmek için çalışmalar devam ediyor.
Iğdır’da Halk Eğitim Merkezi usta öğreticiler gönüllü olarak deprem bölgesindeki çocuklar ile zaman geçirmek onları eğlendirerek ve kadınlara el işi öğreterek depremin izlerini silmek için deprem bölgesi olan Hatay’ın Samandağ ilçesine gitti.
Çocuklar için hazırladıkları çeşitli oyuncakları arabaya yükleyen 10 kişilik ekip bölgeye giderek çocuklar ile ilgilenecek, kadınlara da el işi öğretecek depremin izlerini az da olsa silmeye çalışacaklar.
Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Ölmez, Iğdır Halk Eğitim Merkezi olarak 10 kişiden oluşan bir ekip oluşturduklarını, ekiplerinin deprem bölgesinde acıları hafifletmeye gittiklerini belirterek, "Hatay'ın Samandağ ilçesine bu ekibi gönderiyoruz. Oradaki depremzede vatandaşlarımıza özellikle çocuklarımıza kadınlarımıza yaşadıkları üzüntüden bir nebze de olsa uzaklaştırmak amacıyla bir çalışma yürüteceğiz. Bu çalışmada çocuklarımıza eğitici çalışmalar yapacağız. Kadınlarımıza el işi yapma ve benzer çalışmalar yapacağız. Vatandaşlarımızın acılarını bir nebze olsa da hafifletmek bizi mutlu edecektir." dedi.

igdirli-gonullu-10-usta-ogretici-depremzedelere-destek-olmak-icin-samandagda-gitti-(5).jpg

igdirli-gonullu-10-usta-ogretici-depremzedelere-destek-olmak-icin-samandagda-gitti-(1).jpgigdirli-gonullu-10-usta-ogretici-depremzedelere-destek-olmak-icin-samandagda-gitti-(2).jpgigdirli-gonullu-10-usta-ogretici-depremzedelere-destek-olmak-icin-samandagda-gitti-(3).jpgigdirli-gonullu-10-usta-ogretici-depremzedelere-destek-olmak-icin-samandagda-gitti-(4).jpg

 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Iğdır