Iğdır’da Depremzede Çocuklar İçin Nevruz Etkinliği Yapıldı

Iğdır’da Depremzede Çocuklar İçin Nevruz Etkinliği Yapıldı

 Deprem bölgesinden Iğdır´a gelen ailelerin çocuklarının yaşadıkları travmayı atlatmaları için düzenlenen ´Çocuk Şenliği´nde çocuklar gönüllerince eğlenerek Nevruzu kutladılar.

Bülent MAVZER

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerin ardından deprem bölgesindeki Iğdır´da 2 bin 500 aile çocukları ile birlikte yerleştirildi.

Bu çerçevede Iğdır Valiliği öncülüğünde İl Milli eğitim Müdürlüğü koordinesinde Iğdır´a gelen ailelerin çocuklarının deprem psikolojisini atlatmaları ve eğlenmeleri için çeşitli eğlenceler de düzenleniyor.

Semt Sahasında düzenlenen ´Çocuk Şenliği´ programında çocuklar gönüllerince eğlendiler.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı narkotik ve bomba imha köpek timleri çocuklar için gösteri düzenledi.

Çocuklara sucuk ekmek dağıtılarak pasta kesildi, Nevruz kutlamaları çerçevesinde boyanan yumurtalar tokuşturuldu, hazırlanan çerez tabakları da çocuklara dağıtıldı.

Düzenlenen programın çocuklar için önemli olduğunu belirten Iğdır Milli Eğitim Müdürü Sevet Canlı, Iğdır´da yaklaşık olarak 2 bin 500 vatandaşın 350’sinin kent genelinde eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

Canlı, "Bugün Nevruz günü, Nevruz Bayramı bu güzel günde bu güzel havada çeşitli etkinlikler ile deprem bölgesinde gelen öğrencilerimiz için farklı faaliyetler yapalım istedik. Hem baharın gelişini kutlamak istedik hem de çocuklara farklı bir hava yaşatmak istedik. Valiliğimiz koordinesinde paydaş kurumlarımız ile bu programı geliştirdik. Güzel bir etkinlik oldu, çocuklarımız ile eğlendik güldük." dedi.

Depremzede öğrencilerden Miraç Kızılay da, hayatında ilk kez nevruzu kutladığını, burada yaptıkları çeşitli etkinliklerle çok eğlendi söyledi.

igdir’da-depremzede-cocuklar-icin-nevruz-etkinligi-yapildi-(1).jpgigdir’da-depremzede-cocuklar-icin-nevruz-etkinligi-yapildi-(2).jpgigdir’da-depremzede-cocuklar-icin-nevruz-etkinligi-yapildi-(3).jpgigdir’da-depremzede-cocuklar-icin-nevruz-etkinligi-yapildi-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Iğdır