Iğdır´dan Haber Turu

Iğdır´dan Haber Turu

Iğdır´dan Haber Turu

ARTVİN’DEN IĞDIR’A ATANDI

Artvin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten Remzi Yavuz, Artvin’deki görevinden eş durumu nedeniyle Iğdır valiliği hukuk işleri müdürlüğü görevine atandı.
Kısa bir süre önce yeni görevine başlayan Remzi Yavuz, Iğdır’da görev yapmaktan çok mutluyum. Iğdır benim çok önem verdiğim ve beğendiğim bir il görevim süresince bize verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım.” dedi.
Remzi Yavuz Kimdir?
25 Eylül 1983 tarihinde Artvin ili Yusufeli ilçesi Demirköy köyünde doğdu. 9 yaşında devlet koruması altına alınarak, Erzurum çocuk yuvası ve Artvin yetiştirme yurdunda kaldı. İlkokulu Erzurum ilinde, ortaokul ve liseyi Artvin merkezde okudu. Üniversite eğitimimi Kırıkkale Üniversitesi Rafineri ve Petrokimya bölümleri ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. 23 Haziran 2004 tarihinde Ardahan Valiliği’nde veri hazırlama kontrol işletmeni olarak göreve başladı. Ardahan Valiliği’nde İl Yazı İşleri, İl Dernekler, İl İdare Kurulu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İl Planlama Koordinasyon Müdürlüğü’nde görev yaptı. Ardahan Valiliği’nde Hukuk İşleri Şube şefliğini vekaleten yürüttü. Ardahan il planlama ve Koor. Müd. vekaleten görevde bulundu. 2007 yılında Artvin Valiliği’ne tayin olarak Artvin İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde göreve başladı. 2011 yılı sonuna kadar 4.5 yıl süreyle görev yaptı. 2011 yılı sonunda yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını kazanarak 27 Şubat 2012 tarihinde Artvin Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde Nüfus Şefi olarak göreve başladı. 2015 yılında 23 Ağustos 2015 tarihinde yapılan İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme ve unvan değişikliği sınavını kazanarak 11 Aralık 2015 tarihinde Artvin Valiliği İl Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak göreve başladı. Yavuz son olarak ise Iğdır Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü olarak göreve başladı.
Kafkas Haber Ajansı olarak Iğdır Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü Remzi Yavuz’a yeni görevinde başarılar dileriz.
IĞDIR BELEDİYESİNİN HAZIRLADIĞI GÜÇLÜ KADINLAR GÜÇLÜ YARINLAR PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Iğdır belediyesinin Avrupa birliğinden hak kazanan Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Projesi Şubat ayında faaliyete geçiyor.
Proje şiş örgücülüğü eğitimi, diksiyon eğitimi, girişimcilik eğitimi, iş ve sosyal hayatta iletişim, ev eksenli çalışma atölyeleri, temel bilgisayar okur yazarlığı, bilgisayar kullanımı modüler programını içeren 150 kişilik kurslarını kapsayan proje, şubat ayında faaliyete geçecek.
Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Projemiz hibe almaya hak kazanarak Şubat ayında faaliyete geçecek diyen Belediye Başkanı Murat Yikit:” Hayat boyu öğrenme için, uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve bunların uygulanmasını teşvik edilmesi ile dezavantajlı durumda bulunan ve gençlerin yetkinliklerinin artırılması yolu ile işgücü piyasasına girişlerin kolaylaştırılması genel hedeflerinden hareketle, projemiz kapsamında bir dizi eğitim, farkındalık artırma kursları öngörülmektedir. İlimiz ve halkımız gerek eğitim, gerekse işgücü piyasası rakamları anlamında Türkiye ortalamasının altında olup, oldukça dezavantajlı bir konumdadır. Yeni toplumcu belediyecilik anlayışı ile hareket eden Iğdır Belediyesinin temel ilkelerinden olan Iğdır’ı “Kadın Dostu” bir il haline getirme çalışmaları kapsamında AB’ye sunduğumuz Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Proje teklifimiz hibe almaya hak kazanmıştır. Sözleşme, kurumumuz ve ÇSGB arasında 22.09.2016 tarihinde imzalanmıştır. Şubat ayında Projemizde bize destek olan paydaş kuramlarımız Iğdır Halk Eğitim Merkezi, Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ve Iğdır Üniversitesi ile çalışmalarımızı yürüteceğiz. Hedef kitlemiz 25-64 yaş arası 150 kişidir. Kurslarımız, şiş örgücülüğü eğitimi, diksiyon eğitimi, girişimcilik eğitimi, iş ve sosyal hayatta iletişim, ev eksenli çalışma atölyeleri, temel bilgisayar okur yazarlığı, bilgisayar kullanımı modüler programı. Iğdır’da halihazırda Belediyemiz tarafından tahsis edilmiş olan Emek Pazarında geleneksel yöntemlerle el ürünlerini üretip satan 10 kadın, bakım sorumlulukları veya eğitimsizlik nedeni ile iş gücü piyasasına dahil olmamış 25 yaş üzeri 15 kadın, üniversitelerin veya meslek yüksek okullarının teknik bölümlerinden mezun olmasına rağmen işgücü piyasasına dahil olmamış 25 yaş üzeri 25 genç, Belediyemiz bünyesinde ve bölgedeki Kamu Kurum Kuruluşları ve STK’lar bünyesinde insan odaklı çalışmakta olan ve eğitim ihtiyacı olan 150 personel hedef grubumuzu oluşturmaktadır. ”dedi.
HER GENÇLİK MERKEZİNİN BİR YETİM KARDEŞİ OLSUN
Iğdır Gençlik Merkezi ailesi “ Her Gençlik Merkezinin Bir Yetim Kardeşi Olsun” isimli projesi ile her ay bir Ortadoğu ülkesinde zorluklar içinde yaşayan savaşlar ve yokluk sonucu binlerce can kaybından geriye yetim ve korunmaya muhtaç çocukların kaldığı bölgelere gönüllü gençleri ile yardım elini uzattı.
Proje kapsamında ilk yetim kardeşi “ Yemenli İsmail ” olan Gençlik Merkezi ailesi ve gönüllü gençleri siz değerli halkımızın da yardım ve desteklerini bekliyor. Gençlik Merkezinde ve il genelinde belirli noktalarda bulunan yardım kumbaralarımıza ihtiyaç sahibi yetimlerimiz için yardım elinizi uzatır mısınız?
ELEKTRİK TELİNE ASILI KALAN GÜVERCİN KURTARILDI
Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesine Bağlı Kacerdoğanşalı köyündeki vatandaşlarca Iğdır İl Şube Müdürlüğü’ne Elektrik tellerine asılı kalan bir Kaya Güvercini olduğu yönünde bir ihbar gelmesi üzerine Karakoyunlu İlçesi TEDAŞ ARAS Elektrik Dağıtım İşletme Şefliği ile görüşülerek yardım istendi. Bölgedeki elektriklerin kesilmesi ile kaya güvercini asılı olduğu yerden indirilerek tedavi altına alındı.
Veteriner kontrolünden geçirilen Kaya Güvercininin ayağına ip bağlanması sonucunda ayağının kangren uçma becerisinin yerinde olduğu görüldü. Ekiplerce alınan Kaya Güvercini tedavi edilmek üzere Şube Müdürlüğü’ne götürdü ve Kaya Güvercinine Kangrene karşı ilaçlı tedavi uygulanarak direncinin artması için vitamin verildi.
IĞDIR BELEDİYESİNDEN TURİZM REHBERİ
Iğdır Belediyesi tarafından turizm rehberi hazırlandı. Iğdır'ın turizm potansiyelinin gelişmesi ve turizmine büyük katkı sağlayacak olan 32 sahife olarak hazırlanan turizm rehberinde Iğdır’ın çeşitli turistik yerlerinin tanıtımı yer alıyor.
Belediye tarafından Iğdır’a gelen misafirlerimiz için hazırlanan tanıtım rehberi, Iğdır’ı bir nebze tanıtmak, yol göstermek için fayda sağlayacak. Başkan Murat Yikit:” Iğdır ili ülkemizin doğusunda, üç ülkeyle ortak sınırı olan ve bunun sağladığı önemden dolayı çok önemli bir coğrafi konuma sahip serhat ilidir. Iğdır’ın sahip olduğu konum, bu coğrafyada birçok kavim ve topluluğun medeniyet kurmasına yol açarken, tarihi ipek yolunun önemli bir kolunun da buradan geçmesine yol açmıştır. Ülke turizmi yönünden büyük bir öneme sahip olan Ağrı Dağı tufandan sonra Nuh'un gemisine ev sahipliği yaptığı inanışı dolayısıyla efsanevi kimliğiyle de inanç turizmi ile de ön plana çıkmış bir dağdır.”dedi.
Yayla turizmi, kuş gözlemciliği faaliyetleri, bitki inceleme, çim kayağı, yamaç paraşütü, dağ bisikleti gibi sportif faaliyetlerin gözde merkezi olan Iğdır’da; ayrıca Korhan Kalesi, Kara Kilise, Korhan Yaylası, Cehennem Vadisi, Eski Kaya Mezarlıklar, Aras vadisi kuş zenginlikleri, Tarihi Ejder Kervansarayı, kümbetler, tarihi koçbaşı mezar taşları, Tuzluca ilçemizdeki tuz mağaraları ve sayısız tuz kayalarının oluşturduğu galerilerin görsel şölenine ev sahipliği yapmaktadır diyen Başkan Yikit sözlerine şöyle devam etti.” 6000 yıllık tarihi olan İlimiz kültür ve turizm açısından zengin olup ilimizde birçok tarihi eser vardır. Merkezde 27, Karakoyunlu' da 4, Aralık' ta 7 ve Tuzluca'da 27 adet olmak üzere toplam 65 adet tescilli kültür varlığı bulunmaktadır. Güneşin ülkemize ilk doğduğu yer olarak bilinen İğdır "Güneşin Doğduğu Kent, Nuh'un Arka Bahçesi, Doğunun Çukur Ovası, Sürmeli Çukuru" gibi farklı isimlerle de anılmaktadır. Turizm Iğdır için çok geniş kapasitesi olan ancak yeterince istifade etmediğimiz bir sektördür. Bu çalışmanın reklamını iyi yapmamız lazım. Özellikle Iğdır'ın dışında olan Iğdırlıların bunun tanıtımını yapması gerekir"
Turizmin canlanmasının sadece kamu eliyle yürümediğini ifade eden Yikit, turizm sektöründe çalışanlara seslenerek, “Siz değişip dönüşmeden bu kenti değiştirmek çok zahmetlidir. Hizmet sektörünün kalitesini arttırmada servis şeklinden fiyat kalitesine kadar eğitime ihtiyaç var” dedi. “Değişim için kendimizden başlamalıyız” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Iğdır