Bir aydır engelli motorunun tamiri için usta aranıyor!

Bir aydır engelli motorunun tamiri için usta aranıyor!

Engelliyseniz, engellerin aşılması için bir aracınız varsa güzel. Ama gel gör ki ya bu araç arızalanırsa ne olacak?

Engelliyseniz, engellerin aşılması için bir aracınız varsa güzel. Ama gel gör ki ya bu araç arızalanırsa ne olacak?
Gelin bunu haberimizde okuyalım.
Yer: KARS
Mekan: Dolunay Derneği
Sorun: Engelli aracı arızalı:
Ne zamandır?: 1 Aydır
Niçin yapılamıyor: Çünkü usta bulunmuyor.
Usta yok mu?: Var
Peki ya sorun bunun neresinde: Çünkü tamir için gelen usta yok.
Çağrıldı mı: Çağrıldı.
Niçin gelinmiyor: Bilinmiyor.
Kars’ta Final Temel Lisesi karşısındaki Dolunay Derneği’nde 1 aydır arızalı bulunan engelli aracı ne yazık ki usta bulunamaması ve kimsenin gelip tamir edememesi nedeniyle öylece bekliyor. Ayrıca bir de bir tekerin tamiri için 5 saat beklemek zorunda kalan engelli kardeşlerimiz var. Bu sorunların göz ardı edilmesi hiç de doğru değil.
Gelin şimdi Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim başkanı Faruk Ocak’ı dinleyelim:
“Engelliler dört duvarları aşıp sokağa çıkarlarsa, toplum engelliler de varmış bu toplumda, şu kadar sayıları varmış diyebilecek ve onlarla birlikte yaşamayı öğrenecektir.
Onlarla birlikte yaşamak ise duyarlı yaşamaktır, dikkatli yaşamaktır. Yani engellilerle birlikte yaşamak toplumu rehabilite edip modernleştirecektir.
O yüzden engelliler sokaklara çıkacaklar, iş hayatına atılacaklar, toplumsal yaşama etkin bir şekilde gireceklerdir.
Engellilerin bakıma değil, sadakaya değil; onların işe, eğitime, sosyal güvenlik kurumlarına ihtiyacı vardır, bu sağlanmalıdır dedik ama gelin görün ki yine önümüze engeller çıkarmak için yarışta önde olmak istercesine rekorlar kıran halkımıza teşekkürü bir borç biliriz.
Hiç düşünülmez demi bu hayatta tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin ulaşım özgürlüğünün kısıtlanması yönünde çalışmalar yapmanın nasıl olacağı? Evet bizler bu hayatta varlığımızı haykırmak için sessiz çığlıklarımızı sizlere duyurmak için sizlerle beraber hayatın, doğanın bütün önümüze çıkardığı bütün zorlukları aşmak için mücadele ederken kullandığımız araçların arızalarını çözmekle uğraşıyoruz
Akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarım maliyetlerinin yüksek olması, işin ehli tamir atölyelerinin şehrimizde olmaması ya da bu işten anlayan kişilerin bu araçların tamirine gerekli hassasiyeti göstermemeleri engellikleri yaşama küstürdü. Bu tür tamir yerlerinin genelde Şehir dışında olması nedeniyle ulaşım sorunu, kargo ücreti sorunu yaşayan engelliler bu soruna çözüm bulmak için yetkililerden destek bekliyor.
‘Bir aydır engelli motorunun tamiri için usta arıyoruz ama gelen olmadı’ diyen engelli mi ararsınız? ‘Bir tekerin tamiri için 5 saat mi?’ diyen engelli mi ararsınız? Onların tek suçu sizlerle yaşamı paylaşmak istemeleri.” (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber