Vali Polat, “Mera Islah ve Amenajman Projeleri’ne Start Verdi.

Vali Polat, “Mera Islah ve Amenajman Projeleri’ne Start Verdi.

Kars Valisi Ziya Polat'ın katılımıyla “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" kapsamında proje tanıtım ve korunga tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Vali Polat, düzenlenen törende yaptığı konuşmada; tarım ve hayvancılık sektörünün, ilimizin en önemli geçim kaynaklarından birisi olduğunu, projenin Sultan Alparslan’ın fethettiği, Anadolu’ya ilk giriş kapımız olan Ani’den başlatılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, devletimizin her zaman emeğiyle, alın teriyle, üretim yapan, insanımızı besleyen, eli nasırlı çiftçimizin yanında olduğunu, projelerin; ilimiz ve ülkemiz üretimine hayırlı, uğurlu olması temennisiyle tüm çiftçilerimize bereketli, bol kazançlı bir sezon dileklerinde bulundu.

Kars Valisi Ziya Polat, daha sonra “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" kapsamında düzenlenen tarla ekimi etkinliğine katılarak, çiftçilerimize dağıtımı yapılan, yeşil veya kuru ot olarak çok kuvvetli, besleyici, lezzetli, değerli protein gibi özellikleri ile yararlı olan çok yıllık bir bitki olan korunga tohumlarını toprakla buluşturdu.

Merkez Ani ve Çağlayan, Arpaçay Kuyucuk ve Sarıkamış Sırbasan Köylerinde yürütülecek “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" ile 100.000 Kg. korunga tohumu köyde yaşayan çiftçilerimize %100 hibe ile dağıtılacak ve köy meralarında bulunan zararlı bitkiler yok edilerek hayvanlara yarayışlı bitkilerin çoğalması için mera florasında iyileştirmeler gerçekleşecek ayrıca hayvan içme sıvatları başta olmak üzere mera yapıları yerleştirilecek.

whatsapp-image-2024-04-22-at-08-42-40.jpeg

whatsapp-image-2024-04-22-at-08-42-41.jpeg

whatsapp-image-2024-04-22-at-08-42-41-1.jpeg

whatsapp-image-2024-04-22-at-08-42-41-2.jpeg

whatsapp-image-2024-04-22-at-08-42-42.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber