Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Destekleme Başvuruları Bugün Başladı

Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Destekleme Başvuruları Bugün Başladı

Bugün başlayan ve 9 Ağustos 2017 tarihinde mesai bitiminde bitecek olan Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Destekleme Başvuruları ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

ARICILIK, İPEKBÖCEKÇİLİĞİ, KAZ VE HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/20)

Bu Tebliğ, 15.04.2017 Tarih ve 30039 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu Tebliğin amacı; tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, girişimciliğin teşvik edilmesi, yetiştiricilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda istihdama katkı sağlayacak arıcılık, ipekböcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliğinde üretimin artırılması, kalitenin yükseltilmesi için damızlık işletmelerinin ve ticari modern işletmelerin kurulmasına yönelik usul ve esasların belirlenmesidir.

YATIRIM KONULARI               HİBE ORANI (%)

Kaz Yetiştiriciliği                                                                                                               75

(Yeni inşaat yapımı, makina, alet ve ekipman alımı)       

Arıcılık                                                                                                                                    60

(Alet ve ekipman ve boş kovan alımı)        

a)          Arıcılık Destekleme konuları: bal süzme makinası, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası, bal sağım çadırı malzemelerini kapsar.

b)          Kaz Yetiştiriciliği Destekleme Konuları: Damızlık kaz işletmelerinde yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makina, alet ve ekipman alımı, ticari kaz işletmelerinde ise yeni kümes yapımı, alet ve ekipman alımını kapsar.

Yatırım konularına göre desteklenecek kapasiteler ve hibe limitleri:

a)1.000 adet kapasitelik damızlık kaz kümes ve kuluçkahane inşaat yatırımlarında inşaat, makine alet ekipman için ödenecek hibe desteği 450.000TL’yi geçemez.

b) 500 adet kapasitelik kaz kümes inşaatı yapımı, alet ve ekipman alımı için ödenecek toplam hibe desteği110.000TL’yi geçemez.

c) Arıcılık desteklemesinde makine alet-ekipman için ödenecek hibe desteği 5.000 TL’yi geçemez.

Bu oranların üzerindeki yatırım tutarları yatırımcı öz kaynağı ile karşılanır.

Başvuru Şekli, Yeri ve Zamanı

a)          Başvurular, bu rehberin yayımlandığı tarihten on iş günü sonra başlar. Yeni inşaat yapımı, alet ekipman alımı için yatırımcılar başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler ile yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu İl Müdürlüklerine başvururlar.

b)          Başvurular, il müdürlüklerinde kurulan İl proje yürütme birimi tarafından kabul edilir.

c)           Başvuru dosyasına geliş tarihi ve evrak numarası verilir. Bu tarih ve evrak numarasının başvuru sahibine de verilmesi zorunludur.

ç) Projeyi ve/veya yatırım konusu ile ilgili istenilen belgeleri, yatırımın yapılacağı/ikamet ettiği yerleşim birimlerinin bağlı olduğu il müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır.

d)          Proje başvuru dosyaları, hibe başvuru formu, değerlendirme kriterleri tablosu ve sunulabilecek diğer dokümanlarla birlikte iki takım olarak hazırlanır. Bir takımı İl Müdürlüğü’ne teslim edilir, diğeri de yatırımcı tarafından muhafaza edilir.

e)          Başvuru süresi otuz gündür.

Hibe Programlarına Kimler Başvuru Yapabilir

Kararda belirtilen yatırım konularına göre gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilir.

 Başvuruda Aranacak Belge ve Bilgiler 

a) Hibe Başvuru Formu (Arıcılık için Ek-1, Kaz  için Ek-2)

b)          İkametgah belgesi

c)           Yatırımcıya ilişkin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı (Tüzel Kişilik),

ç) Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak),

d) Temsil ve imza yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri (Tüzel Kişilik)

e) Tahmini Sabit Yatırım Tutarı ve Termin Plan Tabloları (Ek-3) veya (Ek-4)

f) Sabit yatırım yapılacak arazilere ait aidiyet belgesi. (Ek- 9) veya (Ek-10)

g)İpekböcekçiliği yatırımları hariç olmak üzere, yeni inşaat yaptıracak işletmelerde inşaatın yapılacağı alan yatırımcıya ait olmalıdır. Yatırım yerinin eş, birinci derecede akrabalara ve kardeşlere müstakil tapu ile ait olması durumunda, alınacak noter onaylı muvafakat ile inşaat yapılabilecektir. Üzerine yeni inşaat yaptıracak işletmelerde arsanın yatırımcı ile birlikte birden fazla kişiye ait olması (hisseli olması) durumunda, her bir hissedarın yatırımcıya arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğuna dair yetki verdiğini gösterir noter tasdikli belge istenecektir. (Yatırımı MPDK tarafından onaylandıktan sonra)

ğ)Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için),

BAŞVURU

BAŞLAMA TARİHİ     : 11 Temmuz 2017

BİTİŞ TARİH                 : 09 Ağustos 2017 mesai bitimi

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber