Sussam Gönül Razı Değil

Sussam Gönül Razı Değil

İl Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım,

"Tarihten ders alınsaydı, tarih tekerrür etmezdi. Kars halkına Milletvekillerimize, yetkililere ve sivil toplum kuruluşlarına yazılı ve görsel basına rica ediyorum. Sahip çıkalım."

İl Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım'ın yaptığı basın açıklaması şöyle: '' Bırakın yerli ve yabancı misafirlerimize tanıtıp anlatmayı elimize büyük bir fırsat geçmişken neden ve niçin. Avrupa Birliği Türkiye Heyeti Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas ve beraberindeki 20 ülkenin Büyükelçi Yardımcılarından oluşan heyete Kars Ulu Cami de yaşananlar gezdirilip, anlatılıp tanıtılmadı.

İnsanların açtıkları yollar, verdikleri dersler toplumların geleceğine de yön vermektedir. Bugünün yanlışları dünden başlamakta, yarının doğruları ise bugünden belirlenmektedir.

Kimin sana biraz emeği geçerse, sen ona karşılık daha fazlasını yapmalısın. Bizi biz yapan, bizi bir yapan her şeyin, başımızın üstünde yeri vardır. Asırları aşarak bugüne seslenen ecdadımızın yadigarı Kars Ulu Camide yaşanan tarih niçin ve neden birileri tarafından yok sayılıyor anlamak mümkün değil.

Öte yandan, ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin, il merkezinde gezebilecekleri ve Tarihte büyük açıların yaşandığı yer olma özelliğine sahip Ulu Camii, Alperenler Türbesi ,Arap baba, Celal baba Türbelerinin yok sayılmasına gönül razı değil.

Ulu camii ışıklandırılmalı Alperenler Türbesi, Arap Baba, Celal Baba Türbelerinin bakımı ve ışıklandırılması başta olmak üzere rahat ulaşım imkanlarının sağlanması çevre düzenlemesinin yapılması hiç olmazsa bazı günlerde açık tutulması İnanç Turizmini canlandıracak ve şehrimize değer katacaktır.

Kökünden suyunu almayan bir bitki nasıl çürür ise, tarihinden ibret ve ders almayan milletler de çürümeye mahkûmdur.

Bir milleti millet yapan değerler vardır. Bu değerlere sahip çıkmayan milletler, benliğini kaybeder ve kültür emperyalizminin ayakları altında ezilir gider.

Anzaklar, Çanakkale’ye gelerek, dedelerinin anısını yaşatmaya ve onlara vefa borcunu ödemeye çalışırken, bizler; aynı vefa borcunu, bize bu cennet vatanımızı, canlarını ve kanlarını vererek hediye eden ecdadımız için yerine getirebiliyor muyuz? Yugoslavya’nın en büyük şairlerinden Tatelesko, Kanuni Sultan Süleyman'ın türbesini ziyaret etmek ister. Türbenin kapalı olduğunu görür. Bizimkilere şöyle der: "Tarihi olmayanların bile milli birlik ve beraberliği sağlayabilmek, gençliğine bir gaye ve ideal verebilmek için, efsaneler uydurdukları bir dönemde, sizin buraları kapalı tutmanız ne kadar abes.

Çok şükür bugün açık.

Tarihimize karşı ne kadar duyarsız olduğumuzu gösteren acı bir tablodur.

Evet, Ulu Cami çok şükür rahmetli hayırsever Temel YILDIRIM tarafından 90 yıl sonra hatırlanıp açılması sağlandığı için bugün kapalı değil ama garip mahzun ecdadının diri diri yakıldığına şahitlik yapmış taşlarının ağladığı bir Camii.

Yok mu? beni Turizm broşürlerinde yerimi gösterecek tanıtacak, anlatacak sahip çıkacak bir yetkili. Yok mu? beni anlatacak bir Karslı araştırmacı yazar. Yok mu? beni anlatacak yaşatacak kalplere nakış edecek fotoğraf sanatçıları. Yok mu? beni dergilerin de kapak yapacak yazarlar.

Tarihten ders alınsaydı, tarih tekerrür etmezdi. Kars halkına Milletvekillerimize, yetkililere ve sivil toplum kuruluşlarına yazılı ve görsel basına rica ediyorum. Sahip çıkalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika