Susuz köprüsü artık araç trafiğini kaldırmıyor

Susuz köprüsü artık araç trafiğini kaldırmıyor

Kars’ın Susuz ilçe merkezinde bulunan ve yılların yorgunluğuna yenik düşmüş olan köprü, artık araç trafiğini kaldıramıyor.

Eşine az rastlanır ve içerisinde Susuz Şelalesi ve termal kaynağından akan şifalı suyun aktığı kanyondan gelen akarsuyun altından geçtiği çift yönlü köprünün yetersizliği dikkatlerden kaçmıyor.

Ülkemizi Arpaçay ilçesi ile birlikte Kars ve Ardahan üzerinden başta Gürcistan ve Ermenistan olmak üzere Kafkaslara bağlayan karayolu üzerinde bulunan köprünün yeninden yapılmasını isteyen yol kullanıcıları Karayolları Bölge Müdürlüğü ve ilgili kurumlara çağrıda bulunuyor. Özellikle Pazartesi ve Cuma günleri ilçeye köylerden gelen vatandaşların araçlarının trafik yoğunluğu yaşattığı ilçe merkezinde yaşanan kargaşa dikkat çekiyor. Saman Pazarının da yanı başında bulunan köprü ve çevresi araç trafiğini kaldırmayacak hale gelmesi olası trafik kazalarına da davetiye çıkartıyor. Daracık köprü çift yönlü olarak yapıldığı için üzerinden her iki yönde seyreden araçlar neredeyse biri birine sürtünecek halde yan yana geçiyor. Aynı zamanda köprünün Ardahan yönü ise oldukça dik bir rampanın hemen bitiminde olduğu için de olası riskler oluşturuyor. Hasat zamanı yüklü römorklu traktörlerin de kullandığı köprü ve ilçe merkezinden geçen yolun dar olması trafik çilesi yaşatıyor. Özelikle Kafkasya’ya giden ağır tonajlı kamyon ve tırların üzerinden geçtiği yol ile köprü arık özel ve ivedi ilgi bekliyor…!

whatsapp-image-2024-05-02-at-11-22-53-1.jpeg

whatsapp-image-2024-05-02-at-11-22-53.jpeg

whatsapp-image-2024-05-02-at-11-22-52-1.jpeg

whatsapp-image-2024-05-02-at-11-22-52.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika