Süper Lig’de 2. hafta tamamlandı

Süper Lig’de 2. hafta tamamlandı

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftası dün akşam oynanan Kasımpaşa-Medipol Başakşehir karşılaşmasıyla tamamlandı. Ligin ilk 2 haftasında yalnızca Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor, Galatasaray ve Kasımpaşa, puan kaybı yaşamadı.

Süper Lig’in ikinci haftası oynanan karşılaşmalarla birlikte tamamlandı. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Fenerbahçe, Evkur Yeni Malatyaspor’a 1-0’lık skorla kaybetti. Bu sonuçla Evkur Yeni Malatyaspor, ligdeki ilk 2 maçında 6 puan topladı. Beşiktaş, ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçta BB Erzurumspor’u deplasmanda 3-1, Galatasaray ise sahasında Göztepe’yi 1-0 mağlup ederek yollarına kayıpsız devam etti. Ligin kapanış maçında Başakşehir’i son dakika golüyle deviren Kasımpaşa, ligde kayıp yaşamayan 4. takım oldu. 

FENERBAHÇE SERİYİ DEVAM ETTİREMEDİ

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanında 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, ligde 9 maçlık galibiyet serisini devam ettiremedi. Geçtiğimiz sezonun 26. haftasında Galatasaray ile deplasmanda karşılaşan ve sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, o mücadelen sonra çıktığı 9 maçı da kazanmayı başarmıştı. Evkur Yeni Malatyaspor ise aldığı bu galibiyetle birlikte Süper Lig’de 6 puan toplayan 4 takımdan biri oldu.

BEŞİKTAŞ 441 GÜN SONRA ZİRVEDE

Süper Lig’in ikinci haftasında BB Erzurumspor mücadelesini ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazanan Beşiktaş, tam 441 gün sonra liderlik koltuğuna oturdu. Siyah-beyazlı ekip en 2016-2017 sezonunu şampiyon olarak tamamladıktan sonra geçtiğimiz sezon kendine zirvede yer bulamamıştı. Kara Kartal, Süper Lig’in ikinci haftasında 6 puan toplayarak, averaj farkı ile liderlik hasretine son verdi. Ligin yeni ekibi BB Erzurumspor ise henüz galibiyetle tanışamadı.

GALATASARAY DOLUDİZGİN

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında sahasında Göztepe’yi konuk eden Galatasaray tam 99 gün sonra taraftarının huzuruna çıktı. Sarı-kırmızılı ekip yeni transferi Onyekuru’nun attığı golle rakibini mağlup ederken evinde ligde evinde oynadığı 22 maçta 21. galibiyetine imza attı. Yeni sezona da Ankaragücü galibiyeti ile başlayan aslan, Göztepe’yi de mağlup ederek lige 2’de 2 ile başladı.

BURSA’DA SESSİZ MAÇ

Yeni sezona Samet Aybaba ile başlayan Bursaspor, sahasında Ertuğrul Sağlam’ın yönetimindeki Kayserispor’u ağırladı. Stancu ve Yusuf Erdoğan ile birlikte net pozisyonlar yakalayan yeşil-beyazlılar, bu şansları değerlendiremeyince mücadeleden 0-0’lık skorla ayrıldı. Yeni sezona Fenerbahçe mağlubiyeti ile başlayan Bursaspor, Süper Lig’de henüz galibiyetle tanışamadı. Kayserispor ise deplasmanda aldığı 1 puan ile birlikte yoluna yenilgisiz devam ediyor.

İSTANBUL DERBİSİNDE DİAGNE ŞOV

Kasımpaşa ve Başakşehir arasında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, rakibini Diagne’nin attığı 2 golle birlikte 2-1 mağlup etmeyi başardı. Turuncu-Lacivertlilerin tek golü Napoleoni’den geldi. Mbaye Diagne, attığı 2 golle birlikte toplamda 3 gole ulaşarak gol krallığında zirveye oturdu. Geçtiğimiz hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde İngiltere Premier Lig temsilcisi Burnley’ye elenen Başakşehir, Kasımpaşa karşısında da yara aldı. Deplasman ekibi aldığı bu mağlubiyetle birlikte bu sezon çıktığı 4 resmi karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

FIRTINA İŞİ YARIM SAATTE BİTİRDİ

Yeni sezona Başakşehir mağlubiyeti ile başlayan Trabzonspor sahasında çıktığı sezonun ilk maçında Sivasspor’u Olcay Şahan ve Hugo Rodellega’nın attığı gollerle 3-1 mağlup etmeyi başardı. Yiğido’nun tek golü ise Barcelona’dan kadrosuna dahil ettiği Douglas’tan geldi. Süper Lig’e yeni hoca ve yeni yönetimle başlayan bordo-mavili ekip sahasında taraftarıyla buluştu. Mücadelede etkili bir performans koyan Karadeniz temsilcisi taraftarının da desteğiyle birlikte ilk yarım saatte bulduğu gollerle galip gelmeyi başarırken sezonun ilk puanlarıyla da tanıştı.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor