Kırmızı et üretimi azaldı

Kırmızı et üretimi azaldı

 Toplam kırmızı et üretimi 1'inci çeyrek döneminde 238 bin ton olarak tahmin edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 1'inci çeyrek...

 Toplam kırmızı et üretimi 1'inci çeyrek döneminde 238 bin ton olarak tahmin edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 1'inci çeyrek (Ocak-Mart) 'Kırmızı Et Üretim İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 19,9 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 119 bin ton olarak gerçekleşti.


Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 19,7 azalırken, 208 bin ton olarak tahmin edildi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 12,6 oranında arttı.


Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 30,3 azalırken, 21 bin ton olarak tahmin edildi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 14,7 oranında arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem