Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan F-35 açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den alınacak F-35 uçakları konusunda, "Türkiye sadece satın almıyor,

üretimin içinde ve bu projenin önemli ortaklarından birisi diye Trump’ın bizzat kendisi söyledi. İptal edilmesi kolay bir süreç değil, bunun ekonomik boyutu, hukuk boyutu, ilişkilerimize yansıma boyutu var. Dolayısıyla şu anda bir sorun görmüyoruz” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de katıldığı NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. AGİT Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Milano'ya yola çıkmadan evvel gazetecilere açıklama yapan Çavuşoğlu, “Orta menzilli nükleer kuvvetler anlaşmasının devam etmesi veya etmemesi gündemdeydi. Biz tabii ki bu anlaşmanın devam etmesinden yanayız. Düşüncelerimizi paylaştık. Diğer taraftan Avrupa Birliği'nin son zamanlarda özellikle kendi savunma yeteneğini geliştirmesi konusunda çabaları, demeçleri var ve biz bu sürece destek verirken NATO'yu zayıflatacak bir adımın olmaması gerektiğini de özellikle vurguladık. Yine ittifakın güney bölgesinden kaynaklanan tehditler dün akşamki yemekte ele alındı. Bu tehditlerden en çok etkilenen ülke Türkiye'dir. Bu tehditlere karşı da ön alıcı tedbirleri alan ülke de Türkiye'dir. Dolayısıyla daha fazla dayanışma beklediğimizi de müttefiklerimize güçlü bir şekilde vurguladık. Bu sabah Batı Balkanlar gündemdeydi. Batı Balkanlar kırılganlığı devam ediyor. Bir taraftan Makedonya'daki gelişmeler ki olumlu gelişmeler diyebiliriz aslında, isim konusu ve Makedonya'nın NATO'ya üyeliği" dedi.
Toplantıda Türkiye'nin Afganistan'ın yanında olacağını da vurguladığını belirten Çavuşoğlu, "Suriye'deki gelişmeler ve terörizmle mücadele gündemdeydi. Irak'ta NATO'nun eğitim kampı olacak biliyorsunuz. Türkiye 90 personelle en çok ikinci katkı sağlayan ülkedir. Diğer taraftan buradaki misyonun yine başkan yardımcısı, ikinci sorumlusu bir Türk general olacak. Bunların hepsini konuştuk, değerlendirdik. Gürcistan'ın NATO'ya üyeliğine vurgu yaptık. Bosna Hersek'in de ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlattık” diye konuştu.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika