Yüzlerce  Yabancı Öğrenci Mağdur ve Çözüm Bekliyor

Yüzlerce Yabancı Öğrenci Mağdur ve Çözüm Bekliyor

Kars Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, yüzlerce yabancı öğrencinin mağdur olduğunu ve çözüm beklediğini söyledi.

Yasin Aşkın Yıldırım Yapmış Olduğu Açıklamada;  Üniversitemizde Türkçe Kursları niçin yok. Hiç olmazsa Halk Eğitim müdürlüğü bünyesin de açılamaz mı.

Yıldırım, Yabancı Öğrencilere Türkçe öğretiminin büyük önem taşıdığı gerçeği  kimse tarafından yadsınamaz.

Şehrimiz ve Üniversitemizde Yabancı  öğrencilere Türkçe öğretimine yönelik  sorunların  vakit kaybedilmeden  çözülmesi büyük önem arz etmektedir. Bu sorunların muhatabı olan öğrencilerdir. sorunların özellikle Afrika kökenli öğrenci görüşleri doğrultusunda tespit edilmesi   incelemeye değerdir. Üstelik Uluslararası Öğrencilerden umulan yararın ve şehrimize beklenen katma değerini göz önünde bulundurmamız  yararlı olacaktır.

Binin üzerinde yabancı öğrencisi bulunan  Kafkas Üniversitesi bünyesinde  ve maalesef  Kars şehrimizde  öğrenim gören yabancılara yönelik Türkçe kurslarına ilişkin dil öğrenme ihtiyaçları  karşılanmadığından şehrimiz ve Üniversitemizden yüzlerce  öğrencimiz il dışına giderek Türkçe dil ihtiyaçlarını ciddi zorluklarla  öğrenmeye çalışmaları şehrimiz ve üniversitemiz için ciddi bir kayıptır.  Bir an evvel  Öğrencilerimizin  Türkçe dil öğrenebilmeleri için gerekli çalışmaların başlatılması   elzemdir.

Serhat kalkınma Ajansından Türkçe dil araştırma ve uygulama (TÖMER) bu konuda destek alınabileceği gibi şehrimiz  Milletvekillerinden  bu konuda  destek ve çalışma başlatmaları   istenmelidir. dedi 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber