Yunus Kılıç’tan Yumurta Fiyatlarına İlişkin Açıklama

Yunus Kılıç’tan Yumurta Fiyatlarına İlişkin Açıklama

Yunus Kılıç’tan Yumurta Fiyatlarına İlişkin Açıklama: Marketlerin Kâr Hırsından Kaynaklanıyor

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, son günlerde yumurta fiyatlarında yaşanan yükselişin sebebinin, marketlerin kâr hırsından kaynaklandığını dile getirdi. Yumurtanın maliyetinin 55 kuruş olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Markette 1 lira 10 kuruşa, 1 lira 20 kuruşa satılıyor. Yani burada vicdansız para kazananlar, çok açık söylemek lazım market sitemi, perakende zincirler.” dedi. 

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, son günlerde cep yakan yumurta fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Akit TV‘deki ‘Gün Ortası’ bültenine konuk olan Yunus Kılıç, Türkiye‘nin yumurta ve kanatlı hayvan eti üreten önemli ülkelerden bir tanesi olduğunu ancak son 1 yıldır komşu ülkelerdeki iç karışıklıklar nedeniyle ihracatta sıkıntıların yaşandığını ve bunun da yumurta üreticisini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Kılıç, “Türkiye, ciddi anlamda yumurta ve kanatlı hayvan eti üreten ülkelerden bir tanesi. Fakat ne yazık ki yaklaşık 1 yıldır yumurta üreticisi ciddi sıkıntıdaydı. Maliyetler yükselmişti. Komşu ülkelerdeki iç karışıklıklardan dolayı ihracatta sıkıntılar vardı. O dönem yumurta üreticimiz büyük zarar etti. O dönemde Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle çeşitli görüşmeler yaptılar. Yeniden dünyada bu ticaretin sürdürülebilmesinin yollarını açtılar. Biraz nefes aldırdılar. Fakat yine de ihracata yönelik üretim biraz fazla olduğu için bu, yumurta üreticisini rahatlatmadı.” dedi.

“BURADA VİCDANSIZ PARA KAZANANLAR, MARKET SİSTEMİ, PERAKENDE ZİNCİRLER”

Yine son zamanlarda dünya piyasalarında yem hammaddelerinin fiyatının artmasıyla birlikte, yumurtanın maliyetinin 50 kuruşu geçtiğine dikkat çeken Yunus Kılıç, üreticinin yumurta başına 3-5 kuruş, market zincirlerinin ise 50 kuruş kazandığını söyledi.

Kılıç, “Bir de son zamanlarda özellikle dünya piyasalarında yem hammaddelerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte yumurtanın maliyeti 50 kuruşu geçti. Ve şu anda marketlerde 1 liraya, 1 lira 20 kuruşa satılıyor. Aslında fark çok. Fakat ben şunu çok iyi biliyorum ki; çok ciddi yumurta üreticisi dostlarım, arkadaşlarım var. Emin olun onlardan çıkan fiyat 55 kuruş. Markette 1 lira 10 kuruşa, 1 lira 20 kuruşa satılıyor. Yani burada vicdansız para kazananlar çok açık söylemek lazım market sitemi, bu perakende zincirler. Adam ‘10 bininci mağazayı açtım’ diye reklam yapıyor. Marifet değil. Yumurtaya emeği veren, riske giren insan yumurta başına 3-5 kuruş kazanıyor. Sen 50 kuruşa aldığın yumurtadan 50 kuruş kazanıyorsun. Yani şu andaki fiyat artışının sebebi yumurta üretiminden değil, marketlerin aşırı kar hırsından kaynaklanıyor. Ticaret Bakanlığımız umuyorum ki bunun gereğini yapacaktır.” ifadelerine yer verdi. (Kaynak Haberdeger) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber