Yiyecek Bir Dilim Ekmek Yatacak Bir Yatakları Yok

Yiyecek Bir Dilim Ekmek Yatacak Bir Yatakları Yok

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Aydıngün köyünde yaşayan Yılgın ailesi, yoksulluk içerisinde yaşam savaşı veriyor. Evlerinde yiyecek bir dilim ekmekleri dahi bulunmayan aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

6 ay önce geçim sıkıntısı yüzden İstanbul'dan Aydıngün köyüne göç eden Ali Yılgın (27) ve ailesi çok büyük zorluklar çektiğini ve evinin olmadığını söyledi.

Şu anda muhtarlık desteği ile Aydıngün köyü ilkokul da geçici olarak yevmiye ile, 50 liraya çalışıyorum diyen Aile babası Ali Yılgın, "altı Ay önce İstanbul'dan geçim sıkıntısı yüzden köyüme geldim. Burada yazın 4 bin lira karşılığında, köyün buzağı sürüsüne gittim. Bazen yevmiye usulu köyde çalışıyorum, geçim sıkıntısı yaşıyorum. Evimde gördüğünüz gibi hiçbir şey yok. İki çocuğuma daha sağlıklı ve iyi bir ortamda bakmak istiyorum. Ben devletimizden sadece iş istiyorum" dedi.

İki çocuk annesi Güllü Yılgın, "2 yaşında bir oğlum ve 4 yaşında bir oğlumla bu evde yaşıyorum. Ev görmüş olduğunuz gibi çok bakımsız. Yiyeceğimiz, yakacağınız, hatta giyeceğimiz bile yok" dedi.

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Aydıngün 50 haneli, 170 nüfuslu köy muhtarı Ülgen Tanrıverdi, "Ali'ye köyümüz okulunun şu anda İŞKUR’dan çalışanı olmadığı için, bende köy ihtiyar heyeti olarak, köyümüz okulunda yevmiye usulu iş verdim. Yazın köyün buzağı sürüsüne gönderdim. Köy imkanlarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum. Babasının durumu da iyi değil, ona da köy bekçiliği görevi verdim. Evleri yok. İlçe Kaymakamız la birlikte ev yapmayı planlıyoruz. Sosyal yardımlaşmaya başvuruda bulunduk, kendileri yardım edeceklerini söylediler.

Ali'nin ailesinin eve çok sağlıksız ve bakımsız, bu kışı burada geçirmeleri olanaksız, köyde başka bir ev hazırlıyoruz. Eve eşya lazım, onuda tedarik etmeye çalışıyoruz" dedi

6-001.jpg7.jpg

 

2-009.jpg3-005.jpg4-006.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Arpaçay