Yıllardır İçimizde Yılan Beslemişiz

Yıllardır İçimizde Yılan Beslemişiz

 Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Demokrasi Meydanında bir konuşma yaparak şöyle konuştu; “15 Temmuz’da içimizdeki...

 Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Demokrasi Meydanında bir konuşma yaparak şöyle konuştu;

“15 Temmuz’da içimizdeki hainler, koynumuzda beslenen yılanlar Güzel ülkemizi, tek vatanımızı Irak, Suriye gibi ülkelerde yaşanan iç savaşın içine sokacaklardı.

 Bunlar yaptıkları hesapla amaçlarına ulaşsalardı ülkemizi paramparça ederlerdi. Ülkemizde ezanlar okunmaz, bayrağımız dalgalanmazdı. Hesap buydu. Ama bu hesabı Rabbimizin hesabı bozdu. Bu hesabı aziz milletimizin kahramanca mücadelesi bozdu.

 15 Temmuz’da üzerlerinde asker üniforması bulunan hainlerle karşılaştık; ama 15 Temmuz’da üzerinde asker üniforması bulunmayan; ama vatanı ve milleti için tankların önüne yatan, mermilerin karşısında geri adım atmayan, bombalara rağmen mücadelesine devam eden gerçek askerlerle de karşılaştık. Milletimizdeki bu fedakârlık, bu azim, bu yürek oldukça bu milletin sırtı yere gelmez. Şunu bir kez daha gördük ki, hakikaten asker milletiz. Vatanımıza, milletimize ve geleceğimize kasteden düşmanlar varsa hepimiz birer Mehmetçik oluyoruz.

Değerli hemşehrilerim;

Tarihte bu devlet ve bu yüce millet ihaneti gördü. Ama halkının verdiği silahla, halkının parasıyla alınan teçhizatla halkın üzerine ateş açacak ihaneti hiç görmemişti. Masumların üzerine, sivillerin üzerine ateş açabilecek bir ihanet ilk defa yaşandı.

 Bu ihanetin bedelini Türk devleti ve Türk milleti en ağır şekilde ödetecektir.

Bu yaşadığımız hadiselerden çıkardığımız derslerden bir tanesi de şudur. Şükürler olsun ki Çanakkale ruhu yaşıyor. Şükürler olsun ki yüksek değerlerden millet olarak kaygımız yok. Şükür olsun ki 7'den 70'ine, çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine millet olarak yüksek menfaatlerimizi seçme onurumuzu kurtarma ve dik durma adına bundan 100 yıl önce Çanakkale'de ne yaptıysak, Malazgirt'te ne yaptıysak onların torunları şimdi aynı ruhu yaşıyor.

 Karanlık 15 Temmuz gecesi bize gösterdi ki dünyanın en seçkin insanlarıyla yaşıyoruz. Bu milletin bir ferdi olmak, gurur ve onur vesiledir. Bu necip milletin bir ferdi olmak onur vesiledir. Biz bugüne kadar İstiklal Harbi şehitlerinin, Sakarya şehitlerinin, Çanakkale şehitlerinin torunuyduk diye övünüyorduk, gurur duyuyorduk. Ben bugün bu milletin bir ferdiyim diye gurur duyuyorum. Bugünler bize gösterdi ki bu millet yıkılmayacak. Bu karanlık gün bize gösterdi ki bu devlet ilelebet payidar olacak. Sizlerle övünüyoruz. Devletimiz sizlerle övünüyor. Dünya sizlerle övünüyor. Dünya sizi gururla ve gıpta ile izledi. Milletimiz var olsun. Devletimiz ebedül ebed baki olsun. Vatan sağolsun,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber