Yılın ilk koordinasyon toplantısında yatırımlar değerlendirildi

Yılın ilk koordinasyon toplantısında yatırımlar değerlendirildi

Kars´ta yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 2016 yılının değerlendirilmesi ve 2017 yılında planlanan yatırımların değerlendirilmesiyle gerçekleştirildi. Kars´ta 2017 yılında 382 projenin gözüktüğünü dile getiren Vali Doğan, bu projelerin içer

Kars’ta yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 2016 yılının değerlendirilmesi ve 2017 yılında planlanan yatırımların değerlendirilmesiyle gerçekleştirildi. Kars’ta 2017 yılında 382 projenin gözüktüğünü dile getiren Vali Doğan, bu projelerin içerisinde 2016 yılından sarkan projelerin de olduğunu belirtti.
Kars Valisi Rahmi Doğan başkanlığında Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkan Vekili Arda Turan Tatlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili kurum ve daire amirleri katıldı.

Açılış konuşmasında yılın ilk koordinasyon toplantısının hayırlı olması temennisinde bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, kurumların 2016 yılında tamamlanan çalışmaları ve 2017 yılına sarkan çalışmaları hakkındaki sunumlarını dinledi. ‘Bu toplantıda 2016 yılının değerlendirmesini yapıp 2017 yılı içerisinde neler yapacağımızı birlikte istişare edeceğiz.’ diyen Vali Doğan, 2017 yılının çok önemli bir yıl olduğuna dikkat çekti.

2017 YILI KARS İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL!

Bir önceki yıldan kalan çalışmaların tamamlanması ve yeni yatırımların gündeme alınması adına 2017 yılının önemine değinen Vali Doğan; “2017 Yatırım yılı programı henüz yayınlanmadı ve 2017 yılı yatırım programı da göz önüne alarak 2017 yılında yapacağımız iş ve işlemleri gözden geçireceğiz. 2017 yılı bizim için çok önemli bir yıl. Çünkü yapmış olduğumuz bazı projeleri 2016 yılında yetiştirme şansımız olmadı. 2017 yılında bunları yapıp, tamamlamamız gerekiyor.” dedi.

GRUP YOLLARI İÇİN 48 MİLYON TL!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kars için büyük bir avantaj olduğunu hatırlatan Vali Rahmi Doğan, “Sayın Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’ın buralı olması hasebiyle Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır’da yatırımların ve çalışmaların gözle görülür derecede arttığını görmek mümkün. Yine Merkez Kağızman Karayolları çalışmalarımız devam ediyor, bunların temeli geçen yıl atıldı. Yine Digor yolu oldukça önemli. Bu yolun yapımı tamamlanarak, iyileştirilerek Kars'tan Iğdır'a Tuzluca ile birleşecek olan yolun istenilir seviyelere ulaşması sağlanacak ve 2017 yılı içerisinde yapımı devam edecek. Özel İdaresi olarak daha önce de ifade etmiştik 40 milyon TL borçlanma yaptık. o rakama ilaveten Sayın Bakanımız 5 milyon 3 milyon da bir olmak üzere toplamda 8 milyon lira para bize gönderdi. Onlarla birlikte 48 milyon lira grup yollarının yapımı planlamamız var. Bu ay içerisinde büyük bir ihtimalle İl Özel İdaresi teknik şartadisi hazırlanıp, 2017 yılı içerisinde hızlı bir şekilde havaları müsait olmasıyla birlikte grup yollarına girip çalışma başlatacağız.” Şeklinde konuştu.

“240 KM SICAK ASFALTLA KARS’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

2017 yılı içerisinde 240 kilometre sıcak asfalt çalışması olacağına işaret eden Kars Valisi Rahmi Doğan, bu çalışmayla birlikte yol anlamında Kars’ın çehresinin değişeceğini söyledi. Doğan, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi;

“240 kilometre civarında yine bir sıcak asfalt yapacağız. 240 kilometrelik sıcak asfalt Kars’ın çehresini de değiştirecek. Uaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor olması, gurup yollarının da İl Özel İdaresi tarafından yapılması Kars’ta 2017 yılı içerisinde bazı şeylerin değişeceğini göstermekte. Onun dışında yine DSİ ile ilgili yatırımlarımız var. Milli Eğitim ve diğer kurumlarla ilgili yatırımlarımız olacak. Çalışmalarımız 2017 yılı içerisinde çok daha verimli ve çok daha hızlı olacaktır.”

KARSLI YÜKLENİCİ FİRMALAR İŞLERİ YARidA BIRAKIYOR!

Karslı İnşaat işleriyle uğraşan yüklenici firmaların çalışmalarını yarıda bıraktığı konusunda da açıklama yapan Vali Rahmi Doğan, “Bu bir genel sorundur. İhale kanundan dolayı sizin bazı firmaları ihale almıyorum deme şansınız yoktur. Açık ihalelerde firmalar tekliflerini sunuyorlar, teklifler geldiğinde zaten siz onu değerlendirmek zorundasınız. Dolayısıyla bu tür firmalarda sıkıntılar yaşanıyor. Kars'ta bu durum belki biraz daha fazla yaşanıyor olabilir ama bazı yerlerde de benzer sorunlar var. Önemli olan işimizi yürütebilmemiz, projeleri tamamlayabilmemizdir. Zorunlu olan birkaç işimiz var. Özellikle Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ilgili olduğu saha ile ilgili bir problemimiz mevcut. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan burada onunla ilgili açıklamada bulundu ve Ankara'ya döndüğünde gerekli tedbiri alacaklarını, talimatı vereceklerini zaten basın mensuplarına da ifade etti. Onun dışındaki işlerimizi de takip ediyoruz.” Diye konuştu.
Kars Harakani Havalimanı 2. Pisti, Devlet Demiryolları yeni gar binası ve lojistik merkezdeki kamulaştırma çalışmaları hakkında da açıklamada bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan şunları
söyledi:

HARAKANİ HAVALİMANI 2. PİSTİ

Vali Rahmi Doğan Harakani: “Havalimanı’ndaki yapılan ikinci pist yapımı çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Temel atma töreni yanında da Sayın bakanımızın söylediği gibi Yüklenici firma söz verdikleri tarihte bitirecekler. Şu an çalışmalar devam ediyor. Gördüğümüz kadarıyla ikinci pistin şöyle bir önemi var ki birinci pisti bakımı alabilmemiz için ikinci pistin bir an önce bitmesi lazım. Şuan Samsun'da ikinci bir pist olmadığı için Samsun Havalimanı kapatılmış durumda. Buradaki pisti bitirdikten sonra mevcut kullandığımız pisti de bakım onarıma alacağız. Bu anlamda uçuşlar durmadan tadilat ve tamirat işleri de bitmiş olacak. Ayrıca iki pistin olmasıyla da uçuşlarda yeni destinasyonların açılmasına sebep olacak. Kars için iyi bir yatırım, güzel bir yatırım. Sayın Bakanımız da yakından takip ediyor çalışmaları, bizim gördüğümüz kadarıyla da hızlı bir şekilde çalışıyorlar, inşallah tarihinde bitirirler.”

YENİ OTOGAR BİNASI

Vali Rahmi Doğan: “Bildiğiniz gibi bu büyük bir proje. BTK İle bağlantılı giden bir iş. Geçen Sayın bakanımız geldiğinde yaptığı açıklamada bu yılın ikinci çeyreğinde veya ilk çeyreğinde hızlı bir şekilde bitirmeye planlıyorlar. BTK Devlet Demiryolları ile birlikte orasının da açılışı yapılacak inşallah.”

LOJİSTİK MERKEZİNDE KAMULAŞTIRMA KARARI

Vali Rahmi Doğan: “Lojistik Merkezi arsasında acele kamulaştırma çalışmaları kararı çıktı. Kamulaştırma işlemleri yürüyor. Ondan sonra altyapı ihalesi yapılacak ve devam edecek ama kamulaştırma işlemleri tamamlanmadan başlama şansımız yok. O işi hızlandırabilmek içinde Bakanlar Kurulu acele kamulaştırma kararı çıkardı. Fiyat tespitleri yapıldıktan sonra orada mülk sahiplerine bedellerini ödenecek. Ondan sonra da altyapı süreci başlayacak. Şu an fiyat tespiti biraz zor iş çünkü prosedürler var. Mesela bizde Harakani Hazretleri'nin oradaki gecekondu ile ilgili acele kamulaştırma kararı çıkartmamıza rağmen hala tamamlayamadık. Bu hafta veya önümüzdeki hafta sonu inşallah bitmiş olacak. Lojistik Merkezi devam eden bir süreç olduğu için gün vermek çok zor. Şu tarihte başlayacak demek çok zor ama acele kamulaştırma kararının var olması oranın hızlı bir şekilde yapılacağı anlamına gelir. Amacımız mümkün olan en kısa süre içerisinde orada kamulaştırma işlemini bitirip altyapı ihalesini yapmaktır.”

2017 yılının ilk koordinasyon toplantısı, ilgili kurumların yatırım sunumlarını yapmaları ardından sona erdi. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber