YILDIZ, “ÖLMÜŞ KÖPEK FOTOĞRAFLARI YALAN”

YILDIZ, “ÖLMÜŞ KÖPEK FOTOĞRAFLARI YALAN”

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, sokak hayvanlarıyla ilgili iddiaların yalan olduğunu belirterek, “Hayvanlara zarar verilmesi hiç bir surette söz konusu değil” dedi.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, sokak hayvanlarıyla ilgili iddiaların yalan olduğunu belirterek, “Hayvanlara zarar verilmesi hiç bir surette söz konusu değil” dedi.

“ÖLMÜŞ KÖPEK FOTOĞRAFLARI YALAN”

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız “Bazı Sosyal medyada kullanılan ölmüş köpek fotoğrafları ise kötü niyetli kişiler tarafından uyuşturulan köpeklerin çekilmiş fotoğraflardır,Kars orman bakanlığından gelip bahsedilen köpeğin canlı görütüsünü çekmiş ve öldürülmediği tesbit edilmiştir, bu fotoğraflarla kamuoyu yanıltılmak istenmektedir.Beni ne kadar can sevdiğimi çok iyi bilirler ben bu güne kadar 22 kez can kurtarılsın diye kan verdim, Hangi söylem ve eylem nedeniyle olursa olsun, kamuoyunun gösterdiği hassasiyet takdire şayandır. Sokakta kötü şartlarda yaşayan hayvanlara sahip çıkacak vatandaşlarımızın olması sevindiricidir. Hayvanlara karşı hepimiz duyarlıyız. Sokak hayvanlarını seviyoruz. Bu gerçek, sokak hayvanları ile ilgili problemler yaşadığımız gerçeğini değiştirmiyor. Bu hayvanlar sokak şartlarında yaşıyorlar. Barınakları yok. Aç kalıyorlar. Susuz kalıyorlar. Zaman zaman saldırganlaşabiliyorlar. Sıklıkla başıboş olanlar kuduz tehdidi taşıyor. Bu hayvanların beslenmesi ile ilgili bazı vatandaşlarımız duyarlılık gösterse de bu yeterli olmuyor. Sabit bir mekanları olmadığından belediyenin besleme ve sağlıklarını kontrol altında tutma çabaları yetersiz kalıyor. Son günlerde artan ısırma vakaları ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine belediyemiz, sokak hayvanları ile ilgili yeni bir program başlattı. Hayvanlar bulundukları yerlerden köpek toplama aparatımızla aparatla yakalayamadığımız köpekleri ise veteriner ekipleri tarafından u toplanıyor.Toplanma sırasında bazı hayvanların uyuşturulması, bu işlemin doğasından kaynaklanıyor. bu güne kadar toplam 250 köpeğimiz belgelerle 21.000 tl karşılığında kısırlaştırılmıştır.

“HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Başkan yaptığı açıklamada; “Hayvanlara zarar verilmesi ya da öldürülmeleri hiçbir surette söz konusu değil. Kağızman mezbahane yanında köpeklerin bakımları yapılıyor, sağlık kontrollerinden geçiriliyorlar, su ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor, küpeleri denetleniyor. Küpe denetlemesi, menşe tespiti amacıyla yapılıyor. Zira sınırlarımızda başka ilçelerden getirilip, terk edilen hayvanlar da yaşıyor. Yapılan toplama işlemi süresince, küpesiz hayvanlar küpelendirilecek, küpeli olanların aşıları yenilenecek, küpeli olup başka ilçelere ait olan hayvanlar ilgili ilçeye bırakılacak, kontrolleri tamamlanan ilçemize kayıtlı hayvanlar ise yaşadıkları bölgede oluşturulacak besleme odaklarına bırakılacak. öldü diye sosyal paylaşım sitesinde görülen köpeği gelip mezbahanenın oradaki köpeklerin içinde görülebilir” ifadelerini kullandı.

9d1deb767a.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kağızman