Yıldırım, "Hocalı şehitlerini unutmadık"

Yıldırım, "Hocalı şehitlerini unutmadık"

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Fedarasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Hocalı Şehitlerini katledilişlerini 31'inci yılında da unutmadıklarını ifade etti. 

Başkan Yıldırım yayınladığı mesajda; Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nin Hocalı kasabasında yaşanan Ermeni vahşetinin 29. Yıl dönümünde derin acı ve üzüntü içinde andıklarını ve onları unutmadıklarını dile getirdi.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Fedarasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım yayınladığı mesajında ayrıca; "25- 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı kasabasında yaşayan 613 masum kardeşimiz kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden alçakça ve hunharca katledilmiş,1275 kardeşimizde esir alınarak Ermeni acımasızlığı ve vahşetine maruz kalmıştır.  İnsani ve ahlaki değerleri hiçe sayan, masum insanları hedefleyen bu katliam son yılların en büyük vahşetlerinden birisidir ve büyük bir insanlık ayıbıdır.  Sebebi ne olursa olsun, sivil halkların soykırıma tabi tutulmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu derece önemli insanlık ayıbını görmezden gelenleri kınıyor, bu katliamı esefle lanetliyoruz.

Azerbaycanlı soydaşlarımızın yaşadığı insanlık dışı katliamın acısını bizler de yüreğimizde hissediyoruz, acılarını paylaşıyoruz. Geçmişten bu güne sağlam temellere dayanan Türkiye ve Azerbaycan dostluğu, kardeşliği daha da güçlenerek devam edecek, bizler bu haklı davada her zaman onların yanında ve en büyük destekçileri olacağız.
Hocalı Katliamının 29. Yıl dönümünde katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun." dedi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber