Yeşil Sol Parti Kars’ta sahaya indi

Yeşil Sol Parti Kars’ta sahaya indi

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28’inci dönem milletvekili seçimlerine katılacak olan Yeşil Sol Partisi Kars milletvekili adayları Gülistan Koçyiğit, Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli, seçim çalışmasına başladı.

Tacettin DURMUŞ

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28’inci dönem milletvekili seçimlerine katılacak olan Yeşil Sol Partisi Kars milletvekili adayları Gülistan Koçyiğit, Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli, seçim çalışmasına başladı.

Karayolu ile Kars’a gelen Yeşil Sol Partisinin 1’inci sıra adayı Gülistan Koçyiğit’i Kağızman kavşağıdan karşılayan HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli ve Yeşil Sol Partisi Kars İl Başkanı Kaya Naki ve milletvekili adayları Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli partililer ile birlikte HDP Kars İl Başkanlığı önüne geldi. Burada yağmur altında bir süre davul zurna eşliğinde halay çeken milletvekili adayları, daha sonra partilerinin Fayton Pazarı mevkiindeki seçim bürosuna geçti.

Burada HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli ve Yeşil Sol Partisi Kars İl Başkanı Kaya Naki’nin selamla konuşmalarının ardından Yeşil Sol Partisi Kars milletvekili adayları Gülistan Koçyiğit, Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli seçim bürosu önünde birer konuşma yaptı. 

GÜLİSTAN KOÇYİĞİT “KARS’TA İDDİAMIZ BÜYÜK”

Yeşil Sol Partisi 1’inci sıra adayı Gülistan Koçyiğit yaptığı konuşmada, Kars’ta iddialarının büyük olduğuna dikkat çekerek, 22 yıldır bu ülkede zulüm düzeni sürenlere hesap sormaya geldiklerini söyledi. 

3 milletvekili adayı ile Ankara’da Kars halkının sesi ve sözü olacaklarını da dile getiren Koçyiğit” Rantı, talanı, baskıyı, işkenceyi sistematik hale getirenlere hesap sormaya geliyoruz. Kars halkının iradesini çalanlara hesap sormaya geliyoruz. Tek derdi koltukta oturmak olan, tek derdi iktidarını ayakta tutmaya çalışan halkımızı yoksullukla, işsizlikle, açlıkla cezaevleriyle terbiye etmeye çalışanlara had bildirmeye geliyoruz. Şundan emin olun ki; çaresiz değiliz. Bu sisteme mahkum ve mecbur değiliz. Biz yeni bir yaşamın yeni bir ülkenin, güzel ve onurlu bir barışın, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin yolunu açmaya geliyoruz. Partimizi kapatmaya çalışanlar, siyasi yasaklarla bizleri yıldırmaya çalışanlar, kayyum rejimi ile parasına para, katına kat, saltanatına saltanat katmaya çalışanlara karşı, biz halkın sesi olarak Azerinin, Terkemenin, Kürdün, Alevinin, Çerkezin sesi olarak geliyoruz. Buradan söylüyoruz. Kars’ta 3 – 0 yapacağız. Bütün Kars halkıyla kucaklaşmaya ve birlikte yol yürümeye geldik. Kars Serhat’ın incisi ve kadim bir şehirdir. Kars’ta halklar ve inançlar birlikte ve yan yana eşit ve özgür olarak hoşgörü içerisinde yaşamaktadır. Ne olursa olsun Kars halkının bir olduğunu biz görüyoruz. İşte bu birliği ve beraberliği bütün Türkiye’ye yaymaya geliyoruz. 30 günlük bir süremiz ve her birlikte çalışacağız. Hangimiz vekil, hangimiz vekil adayı veya belediye başkanı ve partili demeyeceğiz ve hep beraber açılacağız. Her biriniz bizim temsilcimizsiniz ve bu göreve layıksınız. İnanıyorum ki Kars’ta çalmadık kapı bırakmayacaksınız, sıkmadık el bırakmayacaksınız. Her kesin çayını içeceğiz, gönlünü kazanacağız. Biz 3 yoldaşınız olarak, hizmetkârınız olarak Ankara’ya gideceğiz.  Sizin sesiniz ve sözünüz olacağız” dedi.

yesil-sol-parti-kars-(1).jpegyesil-sol-parti-kars-(2).jpegyesil-sol-parti-kars-(3).jpegyesil-sol-parti-kars-(4).jpegyesil-sol-parti-kars-(5).jpegyesil-sol-parti-kars-(6).jpegyesil-sol-parti-kars-(7).jpegyesil-sol-parti-kars-(8).jpegyesil-sol-parti-kars-(9).jpegyesil-sol-parti-kars-(10).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Politika