Yerli Malı Haftası

Yerli Malı Haftası

Öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları için yapılan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası özel Müzik evinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, Müzik eğitimi veren Okulun öğrencileri velilerinin hazırladığı yiyecekleri paylaşılarak kutladı. Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde minikler hem eğlendiler, hem de yerli malının önemini öğrendiler. Hazırlanan yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaşan minikler, hoşça vakit geçirdiler. Çocuklar, etkinlikte söyledikleri şiir ve şarkıların yanı sıra oynadıkları oyunlarla yerli malının kullanımı hakkında bilgiler aldı.

Müzik Eğitim Merkezi olan Arya Müzik Yönetim Kurulu üyelerinden Hasan Yılmaz şunları söyledi. Kars Arya müzik evi olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yerli malı haftasını kursiyer öğrencilerimizle birlikte kutlamaktayız amaç çocuklarımız arasında öğrencilerimiz paylaşımı birlikteliği ve yerli malının önemini bilmeleri aynı zamanda ilimize Has ürünlerin yeni nesil çocuklarımıza bunları tanıtmak ve Türk geleneği olan yerli malını gelecek yıllara nesillere taşımaktır biz özellikle müzik evi yöneticileri olarak eğitmenleri olarak çocuklarımızın sadece yerli malında değil tüm zamanlarını birlikteliklerini ve kaynaşmaları adına bu tür organizeler yapmaktayız biz müzik evi olarak bu tür organizatör organizelerin yanında yıl sonu müzik dinletileri yapmaktayız buradaki amacımız çocuklarımızın sadece müzik eğitimi değil aynı zamanda kültürel ve sosyal aktivitelerde bulunmalarını sağlamaktayız ve Aşık Veysel'i anma gecesi düzenleyeceğiz buradaki geliri engelliler derneğine başlayacağız öyle bir projemiz de var özellikle aralık ayında düzenlenen kutlanan yerli malını yılın 12 ayına yayarak çocuklarımıza yerli ürünlerimizi tanıtmaktır dedi

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber