Yazar Duman’ın ’Zaman Yağdı Üstümüze’ Şiir Kitabı Gazetecilerle Buluştu

Yazar Duman’ın ’Zaman Yağdı Üstümüze’ Şiir Kitabı Gazetecilerle Buluştu

Yazar Duman’ın ’Zaman Yağdı Üstümüze’ Şiir Kitabı Gazetecilerle Buluştu

Uzun yıllar Kars Basınında görev alan Mehmet Duman, ‘’Zaman Yağdı Üstümüze’’ adlı şiir kitabıyla gazetecilerle buluştu. Yöneticisi olduğu Kar’s Otel’de organize edilen buluşmada birlikte görev aldığı gazeteci dostlarıyla bir araya gelen Duman, şiir kitabını yayımlamasının heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Zaman Yağdı Üstümüze şiir kitabı için açıklamada bulunan Yazar Duman; ‘’ Siz değerli gazeteci büyüklerimi ve dostlarımı kültürel zarafeti ve eşsiz mimarisiyle yöneticisi olduğum Kar’s Otel’de ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Aslında sizleri Güvensoy Group Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Gültekin Güvensoy Bey ve değerli eşi Refika Güvensoy Hanımefendi ile birlikte ağırlamayı planlıyorduk. Ancak Sayın Güvensoy, iş programının yoğunluğundan dolayı katılamadı. Sizlere selam ve sevgilerini ileterek tekrar hoş, sefa geldiniz. Yazım hayatıma siz değerli gazeteci dostlarla birlikte olduğum dönemde başladım. Daha sonra kültürel turizm alanında iş hayatımdan dolayı gazetelerde yazı yazmayı bıraksam da yazma sürecim halen devam ediyor. ‘Zaman Yağdı Üstümüze’ şiir kitabım ilk kitabım olma özelliğiyle birlikte yıllardır yazmış olduğum şiirlerden oluşmaktadır. Kolombiyalı Yazar GabrielGarciaMarquez’e yöneltilen ’genç yazarlara önerileriniz nelerdir’ sorusu üzerine, Marquez; ’genç yazarlara önerilerim kendi başından geçen olayları, gördüklerini, hayal ettiklerini yazmalarıdır.’ ve yine ülkemizin değerli yazarlarından Yaşar Kemal’e Fransız gazetecinin sorduğu ’siz hep Çukurova’yı mı yazacaksınız’ sorusuna Yaşar Kemal’de, ’Tolstoy, Dostoyevski’ye bakarsanız onlarda kendi Çukurova’sını yazmışlardır. Elbette ben de kendi Çukurova’mı yazmaya devam edeceğim’ ifadeleri üzerine şahsım da Zaman Yağdı Üstümüze şiir kitabımı kara sevdalı şehrimiz Kars’ta yaşadıklarımızla, toplumsal ilişkilerimizle, aşklarımızla kaleme aldım. Kitabın önsözü Kars’ın değerlerinden Araştırmacı-Yazar Ali Canip Olgunlu kalem alırken, kitabın ön ve arka kapakları da değerli dostum Fotoğraf Sanatçısı Ekin Küçük’ün fotoğraflarından oluşmaktadır. Şiir ve söz üzerine her daim yanımda olan Serhat TV Genel Yayın Yönetmeni Olcay Okan Avşar Ağabeyimin katkıları çok olmuştur. Yazım hayatıma Kafkas Haber Ajansı’nda başlarken Genel Yayın Yönetmeni Bedir Altunok Ağabeyimle güzel anılarla birlikte toplumsal duyarlılık üzerine birçok yazı paylaştık. Şiirlerime klipleriyle katkıda bulunan Ağabeyim İbrahim Süleymanoğlu’yla, siz değerli gazeteci dostlarımızla söz adına, şiir adına birbirinden güzel anılarımız olmuştur. Kars kimliğinde birçok önemli kalemler barındırmıştır. Toprağında kalemin kıymeti kudretlidir. Bu düşüncelerle çok yakın zamanda kaybetmiş olduğumuz gazeteci büyüğümüz Muharrem Yerli’yi rahmetle, minnetle anıyor, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ ifadelerine yer verdi. 

Program daha sonra Yazar Duman’ın gazeteciler adına imzalamış olduğu şiir kitabını takdim etmesiyle birlikte gazeteciler adına Gazete Kars’ın, Kars basınına katkılarından dolayı Mehmet Duman adına yapmış olduğu plaketi Gazeteci Tacettin Durmuş’un, Yazar Duman’aplakettakdimi ile son buldu. 

Mehmet Duman, 1989’da Kars’ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kars’ta tamamlayan Duman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nü bitirdi. Lisans programından sonra Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde sürdürülebilir kültür turizmi üzerine yazmış olduğu yüksek lisans tezi doğrultusunda Kars’ın ilk Kültür Turizm Bilim Uzmanı unvanını almaya hak kazandı. Bir dönem yerel ve bölgesel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Duman, turizm alanında aktif iş hayatıyla birlikte bilimsel çalışmalara da katkı sunmaktadır. ‘Zaman Yağdı Üstümüze’ şiir kitabı yazarın ilk şiir kitabı özelliğini taşımaktadır.

6-004.jpg

 

1-014.jpg2-015.jpg3-011.jpg5-004.jpg


 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber