Yavru Tilki İle Kedinin Dostluğu

Yavru Tilki İle Kedinin Dostluğu

Kars’ın Arpaçay İlçesinde Masal Kitaplarını Andıran Bir Olay Yaşandı Tilki Ve Tavuklar Ve Diğer Hayvanların Güzel Dostluğu Görenleri Hayrete Düşürdü.

Kars’ın Arpaçay ilçesinde bir vatandaş yeni doğduğunda annesini kaybeden tilki yavrusunu sahiplenerek onu çiftliğine aldı. Tavuk ve diğer hayvanları ile beraber tilkiye de bakmaya başladı.

Tilki büyüdükçe diğer hayvanlar gibi evcilleşti ve uyumlu davranışlar sergileyerek görenleri hayrete düşürdü. Masal kitaplarını andıran bu olay görenlerin ve duyanların oldukça ilgisini çekti. Tilkiyi sahiplenen vatandaşın şu ifadeleri dikkatlerden kaçmadı.” Yıllardır bu köyde yaşadım. Bu köyde büyüdüm. İnsanlar nasıl bu köyde uyum içinde yaşayabiliyorsa aynı şekilde hayvanlarında bu köyde uyum içinde yaşayabileceği inancına sahibim. Tilki yavrusunu bulduğumda çok küçüktü ve annesini kaybetmişti. Onu öylece bırakmak bana vicdanımı sorgulatabilirdi. Bu yüzden onu aldım. Yeri geldi elimle besledim. Diğer hayvanlarımın içinde ona bir yaşam koşulu sağladım. Oda artık tavukları yemek yerine onlarla dost olmayı tercih etti.”

aa245e54-f584-45b5-be7c-3bbb217918f4.jpg

yavru-tilki-ile-kedinin-dostlugu-(5).jpgyavru-tilki-ile-kedinin-dostlugu-(6).jpg

yavru-tilki-ile-kedinin-dostlugu-(1).jpgyavru-tilki-ile-kedinin-dostlugu-(2).jpgyavru-tilki-ile-kedinin-dostlugu-(3).jpgyavru-tilki-ile-kedinin-dostlugu-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arpaçay