Yaşar Kop’un öğrencileri tasarrufa dikkat çekti

Yaşar Kop’un öğrencileri tasarrufa dikkat çekti

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Son Sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk dersi kapsamında enerji tasarrufuna dikkat çekmek için “Aydınlık Bir Gelecek Tasarrufla Gelecek” adlı projeyi hayata geçirdiler.

“Ha Gayret!” grubu öğrencileri Hebat Arı, Tuğba Hamamcı, Ceylan Kızgın, Halime Çelebidir, Remzi Başbuğa, Yunus Talan, Fırat Barış sosyal sorumluluk dersinde bir önemli projeye daha dikkat çektiler.

7 kişilik “Ha Gayret!” isimli öğrenci grubu Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde başlattıkları çalışmalarda ilk olarak slogan tespitinde bulundular. Özlü sözler üzerinde araştırma yapan öğrenciler “Allah İsraf Edeni Sevmez”, “En Ucuz Enerji Tasarruf Edilen Enerjidir”, “Akan Su Geri Gelmez”, ”İsraf Herşeyi Azaltır”, “Tasarruf Ediyorum Doğamı Koruyorum”, “Yarının Suyunu Korumak İçin Yarın Çok Geç Olacak.”, “Damlayan Bir Musluk Günde 7 Kova Su Harcar”, “Gereksiz Harcanan Enerji Kaybedilen Emektir”, “Biz Tutumlu İnsanlarız Para Dolu Kumbaramız” sloganlarının yer aldığı 2 bin 200 adet özlü söz bastırdılar. Öğrenciler bastırılan bu özlü sözleri Kars merkezdeki Kafkas Üniversitesi’ne bağlı Eğitim Fakültesi, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Yabancı Diller Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Tıp Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Meslek Yüksek Okulu, merkezi kafeterya ve merkezi dersliklere ve Davud-i Kars Camii’ne dağıttılar. Ayrıca musluk, elektrik kontakları ve prizler üzerine de yapıştırılarak tüm dikkatler tasarrufa çekildi.

Öğrenciler, projede desteklerini esirgemeyen Yrd. Dr. Yaşar Kop’a, kampanyaya duyarlılıklarıyla destek veren fakültelerin öğrencilerine ve vatandaşlara teşekkür ettiler.

adinlik-bir-gelecek-tasarrufla-gekecek-(5).jpgadinlik-bir-gelecek-tasarrufla-gekecek-(6).jpgadinlik-bir-gelecek-tasarrufla-gekecek-(7).jpgadinlik-bir-gelecek-tasarrufla-gekecek-(8).jpg

adinlik-bir-gelecek-tasarrufla-gekecek-(1).jpgadinlik-bir-gelecek-tasarrufla-gekecek-(2).jpgadinlik-bir-gelecek-tasarrufla-gekecek-(3).jpgadinlik-bir-gelecek-tasarrufla-gekecek-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber