Yarıyıl Tatilinde "Haydi Çocuklar Camiye" Yarışması

Yarıyıl Tatilinde "Haydi Çocuklar Camiye" Yarışması

2018-2019 eğitim- öğretim yılı ilk döneminin tamamlanmasına günler kala çocukların yarıyıl tatilini verimli geçirmesi için tüm Türkiye’de ‘Haydi Çocuklar Camiye’ kampanyası düzenleniyor.

Kars’ta Şehristan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği'nin yürüttüğü proje ile, 6-13 yaş arası erkek çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmelerini sağlamak amaçlanıyor.

“Haydi Çocuklar Camiye” projesi 21 Ocak 2019 Pazartesi günü Sabah Namazı ile başlayıp, 31 Ocak 2019 Perşembe günü Yatsı Namazı ile sona erecek. 6-13 yaş arası çocuklar 3 farklı kategoride yarışacaklar. Çocuklar her namaz vaktinde camide namaz kılarak ve kendikategorilerindeki sureleri ezberleyerek puan kazanacaklar. Proje sonunda en çok puanı kazanan ilk 3 kişiye ödül verilecek. Kars ilinde 3 ayrı kategoride 1.lere kameralı drone, ikincilere tablet, üçüncülere kumandalı helikopter ve katılımcılara sürpriz hediyeler verilecek.

Yarışma Türkiye genelinde yaklaşık 2500 camide; Kars’ta ise Fethiye Camii, İstasyon Camii, Hacı Halil Camii, D.S.İ Camii ve TOKİ Camii dahil olmak üzere toplam 12 camide düzenlenecek.

img_20190116_163416_754.jpg
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kars Haber