Yaralı Karaca Kars’ta Tedavi Altına Alındı

Yaralı Karaca Kars’ta Tedavi Altına Alındı

Artvin’in Şavşat ilçesine yaralı bulunan karaca, gece saatlerinde getirildiği Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi’ndeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Şavşat’ın Elmanı köyü civarında bir şantiyenin duvarından atlarken yürü düşmesi sonucu iki bacağı kırılan karaca, yol çalışması yapan işçiler tarafından bulunarak veterinere götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan karaca, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi oradan da tedavisinin yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi.

Burada gece saatlerinde müdahalede bulunulan karacanın tedavi sürecinin devam ettiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, “Değerli hocam sayın Doç. Dr. Erdoğan Uzlu ve ekip arkadaşlarıyla birlikte geceleyin Artvin Şafşat’tan gelen yaralı bir karacanın şu an operasyon için hazırlandığını gördük. Bu yönüyle merkezimiz bölgemize yaban hayatı açısından önemli bir hizmet sunmakta. Taa Artvin’e kadar Erzincan, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Trabzon’dan bölgemize doğada güçten düşmüş, yaralanmış yapan hayvanlarını doğada tabiatta tutmak, tabiatın içinde almasını sağlamak amacıyla bu yaban hayvanı hastanesinde tedavisini yapıp tabiatın içinde devamlılığını sağlamak için çalışmalara başladık. Merkezimiz şu anda faal ve bölgemize hizmet vermektedir. Bu yönüyle de Kafkas Üniversitesi yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerinden Doç. Dr. Erdoğan Uzlu da şunları söyledi:

“dün gece merkezimize sevk edilen yaralı karaca için bir aradayız. Trafik bir hikâyenin mağdurunu konuşuyor olacağız ama bu sefer en azından insan eliyle olmaması sevindirici. Şantiye duvarından atlamaya çalışan bir erkek karacamız, yaklaşık 3-4 yaşlarında. Ön ve arka ayaklarında kırığı var. Cerrahlarımız bugün tam incelemelerini yapacaklar. Ben hayvanın bulunmasından itibaren operasyonu hızla gerçekleştiren gerek Artvin ve Şavşat Doğa Kurama ve milli Parklar gerek oradaki meslektaş arkadaşlarıma ve gece gelip burada bu hayvanla ilgilenen tüm ekibimize teşekkür ediyorum. umarım tedavisi olumlu sonuçlanacak. 3 önemli kemiğinde kırık var, üçüne de aynı anda müdahale edilecek. Platin uygulamasıyla tedavisini yönlendireceğiz. Tedavi olumlu tamamlandıktan sonra yine Şavşat’ta bulunduğu alana bırakılacak.”

yarali-karaca-karsta-tedavi-altina-alindi-(1).jpgyarali-karaca-karsta-tedavi-altina-alindi-(2).jpgyarali-karaca-karsta-tedavi-altina-alindi-(3).jpgyarali-karaca-karsta-tedavi-altina-alindi-(4).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber