Yaban Hayatı İçin Seferber Oldular!

Yaban Hayatı İçin Seferber Oldular!

Kars´ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken ve köylere inen yaban hayvanların köylerden uzaklaştırılması için doğaya yem bırakıldı.

 Kars'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken ve köylere inen yaban hayvanların köylerden uzaklaştırılması için doğaya yem bırakıldı.

Merkeze bağlı Küçük Yusuf Köyü'nde çetin geçen kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlar köye inmeye başladı. Yaban hayvanların köye inmesini önlemek isteyen köy muhtar vekili Latif Ulakçı dilekçe yazarak durumu Kars Valiliğinde bildirdi.

Yaban hayvanların köye inmemesi için çalışma başlatan Kars Valiliği konuyu Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğüne bildirdi. Konuya duyarsız kalmayan Orman ve Su İşleri ekipleri, yaban hayvanların köyden uzaklaşması için doğal alanlarına yiyecek bıraktı.

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesinde hava şartlarının çetin geçmesi sebebiyle yaban hayvanların yiyecek bulmakta zorluk çektiğini söyledi.

Doğanay, "Bu bölgede hava şartları oldukça ağır geçmekte, ortalama sıfırın altında 25 derecenin hüküm sürdüğü ağır kış şartlarının mevsimdeyiz. Yaban hayvanlar açısından da zor bir dönem. Tabiatta kalma mücadelesi veren yırtıcı kurt ve tilkiler Küçük Yusuf köyüne yaklaşmakta yiyecek bulmakta zorluk çekmektedirler." dedi.

Köyde yaşayan vatandaşların talebi üzerine, yaban hayvanların köyden uzaklaşması için bölgede yemleme yaptıklarını anlatan Doğanay, "Bu konuda köy muhtarımız Kars Valiliğinde müracaatta bulunmuş ve bu yaban hayvanlarının köyde insanlarla çatışmasını önlemek için devletin tedbir almasını talep etmiştir, sayın valimizin talimatları doğrultusunda Orman ve Su işleri Müdürlüğü olarak köye gelip yaban hayvanlarını yerleşim alınlardan uzak tutmak için tabiata yem takviyesi yapmış bulunmaktayız." ifadesin kullandı.

Doğanay, yaban hayvanların ağır kış şartlarında yaşamlarını sürdürebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini hatırlatarak, "Bu amaçla yaban hayvanlarını tabiatta tutmak yaşam alanlarında korumak ve devamlılığını sağlamak için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü olarak rutin çalışmalarımızı bu köyde devam ettirmiş olduk." diye konuştu.

Küçük Yusuf Köyü Muhtar vekili Latif Ulakçı da yaban hayvanların köye inmesi üzerine durumu Kars Valiliğine dilekçeyle bildirdiğini belirterek, "Valiliğe dilekçe verdim yaban hayvanlar köye saldırıyor, çocuklarımız okula gitmekte zorluk çekiyordu. Valimizin talimatıyla Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri burada yemleme çalışması yaptı herkese çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu. ( kha )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber