Yaban hayata yem bırakıldı

Yaban hayata yem bırakıldı

Kars'ta çetin geçen kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya sakatat ve buğday yemi bırakıldı. Ayrıca, şehir merkezinde de esnafların yemleme yaptıkları alanlara, park ve bahçelere de sokak hayvanları için mama v

Kars’ta çetin geçen kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya sakatat ve buğday yemi bırakıldı. Ayrıca, şehir merkezinde de esnafların yemleme yaptıkları alanlara, park ve bahçelere de sokak hayvanları için mama ve su kabı bırakarak içlerini de buğday yemiyle doldurdu.

Kars Orman Su İşleri İl Şube Müdürlüğü Yahni Dağı civarında yaşayan yaban hayvanları için yemleme yaptı. Ekipler, kent merkezine 15 kilometre mesafede, 2254 rakımdaki Yahni Dağı bölgesinde yaşayan yaban hayvanlar için 400 kilo tavuk eti, 400 kilo sakatat, kuşlar için de 1 ton buğday ve tavşanlar için de saman bıraktı.

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay, çetin geçen hava şartlarının yaban hayvanlarının yaşamlarını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, ”Kurum olarak yaban hayatını korumak yaşam alanlarında tutmak için doğaya yem bırakarak onların yaşamalarına destek oluyoruz. Kars İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerinde özellikle de Sarıkamış ilçesinde yemleme faaliyetlerimiz kış mevsimi boyunca devam edecektir” diye konuştu.

Doğanay şunları söyledi.

“Şu anda Yahni Dağı mevkiinde an itibariyle hava sıcaklığı -23 derece. Doğal olarak ağır geçen bu kış koşullarında yaban hayvanları doğada yem bulmakta zorluk çekiyorlar. Bu zorluk sebebiyle de olumsuz etkilenmekteler ve bir süre sonrada yaşam mücadelesi vermekte ve yerleşim alanlarına yaklaşmaktadır. Müdürlüğümüz olarak yaban hayvanlarını doğada tutmak için bu tür faaliyetleri ilimiz merkez köyleri, özellikle Sarıkamış ormanlarında ve diğer ilçelerimde yapmaktayız. Kış şartları çok ağır geçiyor. Bu yüzden 400 kg civarında tavuk eti, 400 kg sakatat yemek artıkları, saman ve 1 ton buğday yemeği kuşlar için bıraktık. Yaban hayvanlarını doğada tutmaya çalışıyoruz. Özellikle yırtıcı hayvanların yerleşim alanlarına inmesini bir nebze olsa engellemek için bu çalışmaları kış boyu devam ettireceğiz.”

Doğanay daha sonra ekibiyle birlikte şehir merkezine geçerek cadde ve sokaklarda kuşlara yem servisi yapan esnafları ziyaret ederek işyerlerinin önüne sokak hayvanları için mama ve su kabı bıraktı. Kapları yemlerle dolduran Doğanay ve ekibi ardından park ve bahçelere de giderek aynı çalışmayı yaptı. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber