Velilere Kırtasiyede Zam Şoku!

Velilere Kırtasiyede Zam Şoku!

Okul eşyalarının fiyatları el yakıyor Yeni eğitim döneminin zili henüz çalmamışken, okul eşyaları cepleri yakıyor.

Geçmiş eğitim öğretim yılına nazaran bu yıl okul malzemelerine yüzde 30 ile yüzde 100 oranında zam yapıldı.

Geçtiğimiz yıla nazaran bu yıl okul eşyalarının satış fiyatları dudak uçuklatıyor. Döviz kurlarının yükselişiyle beraber birçok ürüne gelen zam, okul eşyalarını da vurdu. 2017-2018 eğitim öğretim yılında bir öğrencinin kırtasiye malzemeleri ortalama olarak 300 ile 350 TL’den satılırken, bu yıl fiyat 500 ile 600 TL arasında değişiyor.

Kırtasiye alışverişinin tutarı okulların istediği malzemelere ve markalara göre de değişiklik gösteriyor. Ortalama okul masrafı 1.000 TL.  Kırtasiye malzemelerine gelen zammın yanında okul kıyafetlerinde de durum farklı değil. Bir öğrencinin kısa kollu tişört, uzun kollu tişört, pantolon veya etek olmak üzere okul takımı ortalama olarak 150 TL’ye satılıyor. Fiyatlar okullara göre farklılık gösterirken aynı zamanda kumaşa ve bedene göre de farklılık gösteriyor. Bir öğrencinin ortalama masrafı bin TL civarı olurken, kırtasiye malzemelerine gelen zam oranının yüksekliği velilerin cebini yakacağa benziyor.

Kırtasiyeci Ali Kemal Özkıran "2018-2019 eğitim öğretim yılında yine büyük sıkıntı yaşıyoruz. Öğrencilerin ihtiyacı olan kırtasiye malzemelerini Kars'ta bulunan büyük marketler satıyor. Kars esnafı ve kırtasiyecilerine ağır darbe vuruluyor. Özellikle döviz kurunun yükselişe geçmesi kırtasiye malzemesine büyük zam getirdi. Okulların açılmasına kısa süre var ama öğrencisinin ihtiyacını karşılayan yok" ifadelerini kullandı.

kirtasiye-(3).jpgkirtasiye-(4).jpgkirtasiye-(5).jpgkirtasiye-(2).jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber