Vali Rahmi Doğan´ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Rahmi Doğan´ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Doğan´ın mesajı şöyle:

 Kars Valisi Rahmi Doğan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Doğan'ın mesajı şöyle:

Engellilik; sadece engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendiren bir sağlık sorunu olmayıp, sosyal boyutlarıyla da tüm toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren toplumsal bir konudur.

Engellilerin topluma dâhil edilmesi bir haktır ve engelli kişiler de, doğuştan sahip oldukları insanlık onurlarına saygı gösterilmesi hakkına sahiptir. Engellerinin nedeni ve derecesi ne olursa olsun tüm engelliler, tüm vatandaşlar ile aynı temel haklara sahiptir.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, onları desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak; aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Aynı zamanda sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır.

Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkarak çözüm konusunda büyük gayret göstermeleri, ülkemizde bu konudaki sorunların çözümüne ivme kazandırmıştır. Yaşamın çeşitli alanlarında, engelli vatandaşlarımızın gereksinimlerine göre düzenlemelerin yapılması; sokakların, binaların, toplu taşım araçlarının (vs.) engellilerin kullanımına uygun olarak düzenlenmesi, engelli vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamaya yöneliktir.

Ülkemizde sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket edilerek, engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirilerek, engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmıştır.

Sosyal Devlet ilkesinin gereği olarak, nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engellilerin, sorunlarına çözüm üretmek, toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek, daha iyi yaşam koşulları sağlamak ve yaşamlarını idame ettirebilmeleri için yardım ve desteğe muhtaç engellilerin ailelerine maaş bağlanarak ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır.

Bu kapsamda; ilimizde toplamda 1996 aile evde bakım maaşı hizmetinden yararlandırılmış, 539 vatandaşımıza engelli kimlik kartı sağlanmıştır. Toplum destekli hizmetler şeklinde tanımlanan ve engelli bireylerin toplumla kaynaşmalarını, kendi kendilerine yetebilir hale hedefleyen “Umut Evleri Projesi” ülke genelinde hayata geçirilmiştir.

Devletimiz, engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber