Vali Polat “7/24 sahadayız”

Vali Polat “7/24 sahadayız”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat Kars basınıyla bir araya geldi.

Haber / Onur ARİÇ

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat Kars basınıyla bir araya geldi. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, yaptığı konuşmada her daim Kars ile içi içe olduğunu belirterek, “7/24 sahadayız” dedi.
Kars Valisi/Belediye Başkanı Ziya Polat, Kars İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Kepir, Kars İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ile birlikte Kars’ın ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Kars’ın başlıca sorunları konuşuldu. Kars Polis Evi’nde İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ile birlikte yerel ve ulusal basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Kars’ın daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için tüm kurumların çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.
Şimdiye kadar Kars’ta yapılan ve yapılacak hizmetleri anlatan Kars Valisi/Belediye Başkanı Ziya Polat, eğitim önceliğimiz diyerek, “Her ilçeye gençlik binası ve kütüphane yapma çalışmalarımız sürüyor. Ortak amacımız bu Serhat şehrin güvenliği, huzuru ve gelişimi için çalışmaktır. Emniyetimiz, Jandarmamız bugün burada, tüm kurumlarımız burada. Suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor, devam da edecektir. Ben göreve başladığım 3,5 aylık sürede sürekli dışarıdayım, kız çocuklarımız da, kente gelen misafirlerimiz de dışarıda güvenle yürüyebilecekler. Turistik Doğu Ekspresi’nin başlamasına sayılı günler kaldı, Kars büyük bir ivme yakaladı ve bunu daha da arttırmamız gerekiyor. Bizden önce bu şehre çok şeyler yapıldı bizler de daha ileriye taşımak için mücadele edeceğiz” dedi.
Göreve geldikleri günden buyana Kars’ın sorunlarının büyük kısmını çözdüklerini daha önce kentte 8 saat verilen içme suyunun bugün 16 saat verildiğini belirten Vali ve Başkan Vekili Polat, “Başta alt yapı hizmetleri olmak üzere; üst yapı, içme suyu, temizlik hizmetleri, imar, ulaşım, kanalizasyon, aydınlatma, araç envanter, sağlık işleri, park ve bahçe, kültürel ve sosyal etkinlikler, sosyal yardımlar gibi bir çok alanda kamu yararı ve vatandaş memnuniyeti gözeterek çalışmalar yaptık. Ekim 2020 tarihinden itibaren teknik personellerimiz tarafından hazırlanan alt yapı çalışma programlarımız kapsamında şehrimizin birçok noktasında BSK asfalt yol, kilit parke yol ve kaldırım, bazalt kaldırım, yeni içme suyu hattı ve yeni kanalizasyon hattı çalışmalarını tamamladık. Daha önce kentte 8 saat verilen içme suyu bugün 16 saat veriliyor. İnşallah 24 saat vereceğimiz günler olur. Yerin altına gömülen vanaları çıkartıyor şu an kayyum. Bu ilde mahalle vanaları yerin altına gömülmüş ve herhangi mahalledeki su arızasından dolayı tüm il kesiliyordu. Böyle bir belediyecilik anlayışı var mı? Şu an Allah'a şükür vanaların yüzde 75-80’ini bulduk. Yani şimdi hangi mahallenin su arızası varsa o mahalleyi kesiyoruz, inşallah hepsini bulacağız. Kaldırım temizliğiyle ilgili bir sıkıntımız var, inşallah bir küçük bir kepçe alacağız ve bu sorunu çözmeye çalışacağız,” dedi.
Kış memleketi olan Kars’ta kar yağışının başlaması ve ilgili kurumların çalışmaları hakkında da açıklamada bulunan Vali Polat şunları söyledi; “Kar yağsın, karın bereket olduğunu düşünüyoruz. Devletimiz, kurum ve kuruluşlarımız yolları açar, hiçbir sıkıntımız yok, hazırız. Tabii burada önemli olan geçitler, geçitlerdeki yolda kalmalar. İşte geçenlerde yaptığımız kış hazırlığı toplantısında kaymakam arkadaşlarımız, emniyet, jandarma, karayollarımıza geçitlere ağır tonajlı araçların bırakılmasıyla ilgili önceden tedbir almamız gerektiğini vurgulamıştık. Yani yukarıda geçitlerde sıkıntı olduğu zaman aşağıdan çıkışları keseceğiz, yolu açacağız. özellikle zaten zincir ve kış lastiği olmayan araçları bırakmayacağız. Böylece yukarıda da araç trafiğini biraz daha rahatlatmış, yolda kalmaları engelleyeceğiz. Şu an hangi ilçede, nereye toplayacağımızı biliyoruz, aşağıda keseceğiz yani geçidin altında kesip yukarıda sıkıntıyı, yolu kapatırsak bile aşağıda insanlarımızın ihtiyaçlarını giderebileceği yerlerde, petrol istasyonlarında, kurum ve kuruluşlarda, Kızılay'ımız, AFAD'ımız, sosyal yardımlaşma vakfımızla beraber biz o insanları misafir de ederiz, ağırlarız da Kars'ta sıkıntımız yok. Ağırlamaktan da bu insanlar mutlu olacaktır.”
Sarıkamış Şehitleri anma programının da hazırlıklarının başladığını açıklayan Vali Polat, “Sarıkamış Şehitleri tabii tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Sarıkamış şehitleri anma programı her sene devletimizin yetkili kurumları, bakanlıklarımızın organizesinde valiliğimizle, kaymakamlığımızca yapılıyor. Bu sene de yapacağız, geçtiğimiz hafta Spor Toto Başkanlığımızla anlaşmayı imzaladık, ihaleye de çıktık. Cuma günü de değerlendirme toplantısı yapacağız. Biz şehitlerimizi en iyi şekilde anmak için valiliğimiz, bakanlıklarımız, tüm STK'larımızla, şehitlerimize rahmetimizi okuruz inşallah. Sadece Sarıkamış değil, bu memlekete, bu devlete can veren tüm ailelerimiz, tüm şehitlerimizin her daim yanında olduğumuzu biliyorsunuz. Biz bu sene biraz daha ne yapabiliriz? onu araştırıyoruz. Sarıkamış Şehitlerimizin evet geçtiğimiz yıllarda güzel şeyler yapılmış ama biz üzerine ne yapabiliriz? diye geçtiğimiz haftalarda Ankara'daki ziyaretlerde Spor Toto Başkanımızla, Spor Bakanımızla da görüştük. Bir program çıksın şuan paramız var, elimizde. Bir sıkıntımız yok, biz değişik bir şeyler yapabilir miyiz? Ona bakıyoruz, imza atmadan konuşmuyorum, birkaç görüşmemiz var. Bu görüşmelerimiz ve programımız netleşince sizlerle de paylaşırız,” dedi.
Toplantıya katılan İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper ise bölgede en çok hayvan hırsızlığı olaylarının yaşandığına belirterek, “Biz hayvan hırsızlığıyla ilgili tüm çalışmalarımızı aralıksız yapıyoruz. Tüm birimlerimiz kendi sorumluluk alanlarıyla suç örgütlerinin eylemlerini deşifre etmek için kararlılıkla operasyonlarını sürdürüyor. İlimizde bulunan, dedektif gibi kendilerine verilen bir konuyu aydınlatılana kadar çalışan 6 Jandarma Suç Araştırma Timi’mizin (JASAT) sayısını 8’e yükselttik.” Dedi.

whatsapp-image-2023-12-06-at-13-46-43.jpeg

whatsapp-image-2023-12-06-at-13-46-40.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber