Vali Öksüz, “Yatırımlar, Kars’ın Kalkınması İçin Önemledir”

Vali Öksüz, “Yatırımlar, Kars’ın Kalkınması İçin Önemledir”

Kars’ta 2023 yılının 3’üncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Turgut KAYA

Valilik Gazi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Kotan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kurumların müdürleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmayası yapan Vali Türker Öksüz, Kars'ta hayata geçirilen ve geçirilmekte olan yatırımların şehrin kalkınması için önemli olduğunu söyledi. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ülkemizi çeşitli yönlerde zararlara uğrattığını hatırlatan Vali Öksüz, bu nedenle planlama süreçlerinde ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Depremin yaralarını sarma konusunda devletin bütün kurumlarının canlı başla çalıştığını da hatırlatan Vali Türker Öksüz, “Geldiğimiz noktada depremin yaralarını ve vatandaşımızın mağduriyetini giderdiğimizi açıkça görebiliyoruz. Deprem bölgesinde konut yapımları başladı. O konutların bir kısmı bu yılın sonunda teslim edilecek. Bu arada hayatın normale dönmesi yönünde çalışmalar devam ediyor. Şu anda burada bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarının temsillerinin tamamı sağ olsunlar gayretle bölgeye ilk yardım ulaştırdı. Ayıraca bölgeye personel ve araçta görevlendirmek suretiyle de bölgede görev yaptı. Yaraları topluca birlikte saldırdık. Büyük katkıda bulunduk. Ben deprem bölgesine katkıda bulunan bütün kurum ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

ÜRETİMİ ARTTIRMAK DURUMUNDAYIZ

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da üretimi ve buna dayalı olarak ta istihdamı artırmak gerektiğine de dikkat çeken Vali Türker Öksüz şunları söyledi: “Bizler tabii ki artık ülke olarak üretimi artırmak, yatırım imkanlarını arttırmak zorundayız. Dolayısıyla daha fazla istihdam sağlamak gibi hedeflerimiz var. Gerek kalkınma planlarımızı, gerekse valilik olarak programlarımızla üretimi arttırmak, tasarrufta birikim sağlayarak, yatırımları arttırarak, ihracatın ve istihdamın önemini kuvvetle vurguluyoruz. Onun için özellikle üretime yönelik yatırımlarımızı bir an önce tamamlanması bizler için çok önemlidir. Bu toplantıda yatırımcı kurumlarımız yatırımları ile ilgili olarak sunumlar yapacaklar. Birçok yatırımlarımız arasında büyük sulama projelerimiz var. Şehrimizde halkımızın refahını yükseltecek katma değer sağlayacak, eğitimde, sağlıkta, şehrimizde bir üst klasmana çıkmasına katkı sağlayacak yatırımlarımız var. Bunların hepsini önemsiyoruz. Tabii öncelikle üretime katkı sağlayacak yatırımları bir an önce tamamlanması arzu ediyoruz. Onun içinde kurumlarımızın da bu noktada daha gayretli olması gerekiyor. Kurumlarımızın yatırımlarını bir an önce tamamlanması için elinden gelen gayretleri göstermesi gerekiyor.”

koordinasyon-1.jpeg

koordinasyon-2.jpeg

koordinasyon-3.jpeg

koordinasyon-4.jpeg

koordinasyon-5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber