Vali Öksüz, “Haydar Aliyev Unutulmaz Bir Lider Ve Önemli Bir Devlet Adamıdır”

Vali Öksüz, “Haydar Aliyev Unutulmaz Bir Lider Ve Önemli Bir Devlet Adamıdır”

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin milli ve daimi lideri Merhum Haydar Aliyev’in unutulmaz bir lider ve önemli bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Turgut KAYA

Vali Türker Öksüz, bu ifadeleri, Azerbaycan’ın Kurucu Umum Milli Lideri Haydar Aliyev'in 100. Doğum Yıldönümü ve 2023 senesinin ‘Haydar Aliyev Yılı’ kabul edilmesi münasebetiyle, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu tarafından Anma Programında dile getirdi.

Aliyev’in bugünkü modern Azerbaycan’ın oluşmasında ve Türk dilini, zengin kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için büyük mücadele vermiş olduğunu da belirten Vali Türker Öksüz, “Onun isabetli ve cesur kararları sayesinde Azerbaycan, sil baştan bir devlet haline ve bugünkü konuma gelebilmiştir. 

Bugün; Azerbaycan ve Türkiye arasında eşine rastlanamayacak nitelikte olan bir kardeşlik bağı oluşmuşsa, bunu merhum Aliyev’e borçluyuz ve bu kardeşlik bağı, “İki Devlet, Bir Millet” şiarıyla ebediyete kadar sürecektir. Azerbaycan’ın uluslararası sistemle bütünleşmesi, bölgesel güvenliğinin sağlanması, sosyo-ekonomik, bilimsel ve kültürel atılımlarının gerçekleşmesi doğrultusunda dost ve kardeşi olan Türkiye ile çok yönlü iş birliğinin geliştirilmesine büyük önem verilmiştir. 

Merhum Haydar Aliyev’in hayattayken aldığı önemli kararlar, bugün Türkiye ile Azerbaycan’ı dünya siyasetinde çok stratejik bir noktaya getirmiştir. Merhum Haydar Aliyev’in deyimiyle “Bir millet, iki devlet” olan Türkiye ve Azerbaycan olarak sosyal, kültürel, bilimsel, ekonomik ve savunma alanlarında stratejik ilişkilere sahibiz ve bu ilişkilerimiz her geçen gün de gelişmektedir. 

Asrımızın projeleri olarak nitelendirilen; başta TANAP Projesi, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi ile her alanda yapılan işbirlikleri, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktayı göstermesi açısından çok büyük önem taşımaktadır. 

Tek millet iki devlet olan Türkiye ve Azerbaycan’ın her zaman, her alanda gösterdiği mücadele, dayanışma, yardımlaşma ve iş birliği takdire şayandır. Bilinmelidir ki; Türkiye ve Azerbaycan tarih boyunca, her zaman iki dost ve kardeş ülke olmuştur ve öyle de kalacaktır. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve her konudaki stratejik ortaklığın ilelebet süreceğine inancımız tamdır.” Dedi.

vali-oksuz,-“haydar-aliyev-unutulmaz-bir-lider-ve-onemli-bir-devlet-adamidir”-(1).jpegvali-oksuz,-“haydar-aliyev-unutulmaz-bir-lider-ve-onemli-bir-devlet-adamidir”-(2).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber