Vali Doğan'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Doğan'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak kutlanan bu günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

İnsanoğlu, Cenab-ı Allah’ın yarattıkları içinde en mükemmelidir. İnsana verilecek en önemli değer de, onların eğitim almalarına imkan tanımaktır. Bu imkan da elbette ki öğretmenler vasıtasıyladır. Unutulmamalıdır ki; bir ülkenin geleceği eğitimine, eğitim ise öğretmelere bağlıdır. Dünyanın en kutsal, en eski, aynı zamanda en saygın mesleği olan öğretmenlik; büyük bir özveri ve emek isteyen, malzemesi ve meyvesi insan olduğu için insan yetiştirme sanatı olarak da adlandırabileceğimiz çok yüce ve onurlu bir meslektir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli, en kutsal ve ölümsüz mesleklerindendir. Öğretmenin vazifesi, erdemli toplum oluşmasına katkı sağlamaktır.

Başöğretmen Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmiştir. “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” söylemiyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” söylemiyle öğretmenin önemini ve öğretmenliğin kutsallığını vurgulamıştır. Bizler de: “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.” diyen Hz. Ali’nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.

Aziz milletimiz, öğretmenlerimiz sayesinde geleceğe güven ve umutla bakmaktadır. Öğretmenler, genç neslin yetiştiricileri ve aynı zamanda aydınlık geleceğimizin, güçlü yarınlarımızın mimarları olduklarını unutmamalıdırlar. Öğretmenlerimizin büyük bir özveri ve sevgi ile yetiştireceği yavrularımızın ileride uygarlık yarışında ülkemizi lider ülke yapacağından hiç kuşkumuz yoktur.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimizden beklentimiz; çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerini benimsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz vatanımızın dört bir yanında, en ücra yerleşim yerinde her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, onlara yaşamları boyunca başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber