Vali Doğan'dan öğrencilere dolmuş müjdesi!

Vali Doğan'dan öğrencilere dolmuş müjdesi!

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen dolmuş fiyatlarındaki artışı öğrenciler, Kars Valisi Rahmi Doğan´a aktarmıştı. Öğrencilerin mağduriyetini Kars Valisi Rahmi Doğan´a iletmesi ardından Vali Doğan yaptığı girişimlerle, dolmuş fiyatlarının öğrenciler iç

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen dolmuş fiyatlarındaki artışı öğrenciler, Kars Valisi Rahmi Doğan’a aktarmıştı. Öğrencilerin mağduriyetini Kars Valisi Rahmi Doğan’a iletmesi ardından Vali Doğan yaptığı girişimlerle, dolmuş fiyatlarının öğrenciler için 1 Nisan 2017 tarihine kadar 1.50 kuruş olacağını açıkladı.
Sosyal medya hesabından öğrencilere müjdeyi veren Vali Doğan, “Sosyal medyadan şehrimizde ki minibüs ücretlerine yapılan zamlar nedeniyle yoğun mesajlar almaktayım. Özellikle öğrenci arkadaşlarımız bu ücret artırımından mağdur olduklarını ifade etmişlerdir. Konuya duyarsız kalmayarak Şöförler odası ile yaptığım görüşmeler sonucu minibüs fiyatları öğrenciler için 1 Nisan 2017 tarihine kadar eski tarife olan 1.50 krş üzerinden alınacaktır..” dedi.
Öte yandan Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu uyarınca Kars Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından belirlenen ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Dolmuş Fiyat Tarifesinin yüksek olduğu gerekçesiyle haberler yayınlanmaktadır.

Bir önceki Dolmuş Fiyat Tarifesinin yürürlüğe girdiği 30 Ekim 2012 tarihinden itibaren dört yılı aşkın sürede dolmuşçu esnafımızın giderlerinde % 20 ile % 400 arasında artış olmuştur. Fiyat tarifeleri belirlenirken esnaf ve sanatkarlarımızın hak ve menfaatleri ile birlikte tüketicilerinde mağduriyeti göz önüne alınmaktadır.
Konu ile ilgili Sayın Valimiz Rahmi Doğan ile yaptığımız görüşmelerde Sayın Valimizin öğrenci ücretlerinin bir süreliğine eski tarife üzerinden uygulanması isteğini dolmuşçu esnaflarımızla görüşülerek öğrenci dolmuş fiyatlarının 2 aylık süreyle eski fiyat üzerinden uygulanması kararlaştırılmıştır. Bu süre sonunda öğrenci dolmuş ücretleri 1,75 TL olarak uygulanacaktır. Sayın Valimizin ve bizlerin isteğini geri çevirmeyen dolmuşçu esnaflarımıza teşekkür ederim.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber