Vali Doğan Yeni Kimlik İçin Sıraya Girdi

Vali Doğan Yeni Kimlik İçin Sıraya Girdi

Kars Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ´Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi´ kapsamında bütün illerde 02 Ocak 2017 tarihi itibariyle

 Kars Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında bütün illerde 02 Ocak 2017 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan ve 2017 Ocak ayında dağıtımı yapılacak olan yeni T.C. Kimlik Kartı için müracaatta bulundu.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı projesi ile ilgili müracaatını Kars İl Nüfus Müdürlüğü'nde gerçekleştiren Vali Doğan, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdüründen yeni T.C. kimlik kartları ile ilgili bilgiler aldı.

İl Nüfus Müdürlüğü yetkilileri; Uluslararası standartlara uygun, biyometrik parmak izi, damar haritası, el ayası unsurları içeren ve en az 10 yıl dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiş olan kart gövdesine sahip çipli kimlik kartlarının T.C. Kimlik Numarasında olduğu gibi E-Devlet Projesinde tek kart-tek şifre uygulamasının da temelini oluşturacağını, ayrıca yeni kimlik kartı değişiminde vatandaşlardan; nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ile son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğrafın istendiği hususlarında Vali Rahmi Doğan'a bilgi sundu.

Sonrasında vatandaşlarla birlikte sıraya giren Kars Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan, sıraları geldiğinde yeni TC. Kimlik Kartı için müracaatlarını gerçekleştirdiler. Sosyal medya hesabından Karslı vatandaşlara başvurularını yapmaları yönünde çağrıda bulunan Vali Doğan, “Yeni Çipli kimlik kartlarının verilmesi ile ilgili Nüfus Müdürlüğüne giderek süreçle ilgili bilgi aldık. Vatandaşlarımızla birlikte sıraya girerek bizde yeni kimlik kartlarımızı almak için müracaatta bulunduk.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber