Vali Doğan yatırımcılara seslendi: Ben bu işi yaparım diyemem!

Vali Doğan yatırımcılara seslendi: Ben bu işi yaparım diyemem!

Kars Valisi Rahmi Doğan, Cazibe Merkezleriyle ilgili işadamlarıyla yaptığı toplantıda yatırım yapmanın bir kabiliyet olduğunu söyleyerek, ´Dolayısıyla bu da bir erbap işidir. Yani mesela ben çıkıp gidip de ´bu işi yaparım´ diyemem. Yani benim işim de

Kars Valisi Rahmi Doğan, Cazibe Merkezleriyle ilgili işadamlarıyla yaptığı toplantıda yatırım yapmanın bir kabiliyet olduğunu söyleyerek, “Dolayısıyla bu da bir erbap işidir. Yani mesela ben çıkıp gidip de ‘bu işi yaparım’ diyemem. Yani benim işim değil.” dedi.

“BURANIN KARA AKIŞINI, SOĞUĞUNU, AYAZINI, KAHRINI ÇEKEN SİZSİNİZ”

Vali Doğan Kars’ta ikamet eden, yatırımını burada yapan, buranın kara kışını, ayazını ve sıkıntısını çekenlerin bu teşviklerden yararlanmalarını istediklerini belirterek, “Burada yaşayan sizsiniz. Buranın kara akışını, buranın soğuğunu, buranın ayazını, buranın kahrını çeken sizsiniz. Dolayısıyla siz burada iken bu yatırımlar, bu destekler ve bu teşvikleri sizlerin almasını arzu ederiz. Ama serbest piyasada şöyle bir kural vardır; yatırımcı parayı nerede görürse o akar gider, su gibidir yani senin birilerini çağırmana, gidip ‘alın’ demene gerek yok. Artık bu milletin esnafı bu seviyeye gelmiştir, gider yatırımını yapar. Önemli olan bu imkanların buradaki arkadaşlar tarafından kullanılması. Bizim gönlümüzden geçen de bu. Yatırımcı gelsin buraya ve yatırımını yapsın.” dedi.

‘BENDE BİR YERİNDEN TUTAYIM’ DEMEK LAZIM

Cazibe merkezinin duyulmasıyla birlikte bir çok yatırımcının kendileriyle bağlantı kurduklarını ve hazırlıklarını yaptıklarını da ifade eden Vali Doğan, “Tabi bu cazibe merkezinin duyulmasıyla birlikte bir takım yatırımcılar zaten bize gelip gidiyor. Yani büyük yatırımcılar gelip gidiyor. Özellikle lojistik merkez konusunda yatırım yapmak isteyen yatırımcılar gelip gidiyor. Ama burada küçük işadamı için yani ‘bende bir yerinden tutayım’ diyebilecekler olacak içinde bir takım imkanlar var bunu kullanalım, biz de yardımcı olalım.” çağrısında bulundu.

“GERÇEKÇİ OLACAĞIZ”

Cazibe Merkezlerinin getirdiği imkanlardan da söz eden Vali Doğan, “Şu anda cazibe merkezi ile ilgili konulan şartlar çerçevesinde kim ne yapmak ister, ne yatırım yapmak ister ona bakacağız. Ama bir de şöyle bir anlayış var; destek, teşvik denildiğinde ‘bunu nasıl alırız kullanırız sonrada geriye nasıl üstüne yatarım’ mantığı var. Yani biraz gerçekçi olacağız. Hep beraber burada, bu memlekette yaşıyoruz. Bunu böyle düşünmememiz lazım. Yani bunu böyle düşünmeden bu desteği alarak, bu teşviki alarak, yatırımı yaparak hem devlet hem millet hem de sen kazanabilirsin. Şimdi arsayı veriyor, fabrikayı yapıyor, yatırım, işletme kredisi veriyor. Artık o noktadan sonrası satması kalıyor. Zaten satamayacak ise bu kadar yatırım yapmaya, riske girmeye de gerek yok.” diye konuştu.

“MESELA BEN ÇIKip GİDİP DE ‘BU İŞİ YAPARIM’ DİYEMEM”

Vali Rahmi Doğan, yatırımın bir kabiliyet olduğunu da ifade ederek şunları söyledi:

“Dolayısıyla bu da bir erbap işidir. Yani mesela ben çıkıp gidip de ‘bu işi yaparım’ diyemem. Yani benim işim değil. Ama adam çekirdekten yetişmiş, tezgahın arkasında bu işi öğrenmiş, bakkallıktan, manavlıktan gelmiş işadamı olmuş ve adam üretti anda satabiliyor. Bu da bir kabiliyettir. Bu arkadaşları biz davet ediyoruz. Devlet imkan sağlamış, para sağlamış, arsada vereceğiz, fabrikayı da yapacağız. Bizler elemanlarımızla birlikte kendimizde koşacağız, koşturacağız. Hep beraber buraya bu imkanı yapacağız. Dolayısıyla işi ciddi düşünmek lazım. Oturup hesap-kitap yapmak lazım. Yani bu fırsat öyle her zaman gelecek fırsatlar değil. Devlet burada ne yapıyor? Bir fedakarlık yapıyor. Yani batıda yatırım yapanlara vermediği imkanları, desteyi burada Doğu’da, bu bölgede yapacak olan işadamına destek sağlamak istiyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım.” (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber