Vali Doğan: Hiç kimsenin hakkı yenmesin

Vali Doğan: Hiç kimsenin hakkı yenmesin

Kars Valisi Rahmi Doğan, Osmanlı Mahallesi projesiyle ilgili mahalle sakinleri ile görüştü.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Osmanlı Mahallesi projesiyle ilgili mahalle sakinleri ile görüştü.

Osmanlı Mahallesi projesi kapsamında Kaleiçi mahallesinde bulunan evlerin kamulaştırma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Vali Rahmi Doğan bu evlerin sahipleri ile Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir araya geldi.

Vali Doğan, mahallede yapılacak olan çalışma ve mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. Vali Rahmi Doğan, “Tarihi ve kültürel bir alan olduğu için orayı kamulaştıralım” dedik. Cumhurbaşkanı bu kararları imzaladığı için çok üst düzey bir karar. Dolayısıyla o kararlar alındıktan sonra kişilerin ve hak sahiplerinin ev ve arsa bedelleri bankaya yatar. Daha sonra da vatandaşa bir süre verilir. Denir ki o süre içerisinde oraları boşaltın. Vatandaş oraları boşaltır. Ben özellikle hiç kimsenin hakkı yenmesin, piyasada bedel neyse o olsun şeklinde çalışma yapıyorum. Önce emlak vergisi gibi bir hesap ile bir çalışma yapar arkadaşlar. Daha sonra ben bunu kabul etmedim. Onun üzerine bir tane ekstra uzman arkadaş görevlendirdim. Bu uzman arkadaş sizin evinizin bedelinin kaç olduğunu tespit eder. O arkadaş da gitti tek tek dolaştı, baktı ve bir rakam kesti. Tapunuzda ki meblağ ne kadar ise onun üzerinden bir hesaplama yapıldı. Bunun üzerine tekrar bir tespitte bulunduk. Ve o tespit üzerine de sizleri çağırdık. Tabi bunun kabul etmek zorunda değilsiniz. Bizim teklif ettiğimiz rakam sizin gönlünüz de ki rakam olmayabilir. Bu olmadığı takdirde de bunun zaten yolları vardır. Bunu kabul etmediğiniz zaman da ne yaparız? Sizde gidersiniz dava açarsınız. Açtığınız takdirde avukat masrafını da diğer masrafları da zaten davayı kazandığınızda devlet karşılıyor. Mahkeme gelir orayı tespit ettirir. Arada ki farkı sizin hesabınıza yatırırız. O konuda müsterih olun” dedi.

Vali Rahmi Doğan, kriterleri de açıklayarak şöyle konuştu:

“Bugün piyasa şartlarında siz satarsanız kaça satarsınız. Alan bunu kaça alır. Şimdi bizim yanlış yaptığımız, kaçırdığımız bir durum varsa bize itirazla bildirin. Biz dilekçe verin. Biz normalde kıştan önce bu işi yapmak istiyoruz. Ama kış şartlarında kimseyi yerinden etmek gibi bir niyetimiz yok. Ama yardıma muhtaç biri varsa biz orayı da değerlendiririz. O bizimle o kişi arasında ki bir durum. Ama bu işi bir an önce tamamlamamız lazım. Etrafta konuşulanlar; işte fiyatlar tekrar yükselecekmiş. Bizim tek kriterimiz var. Siz bugün o evi sattığınız takdirde piyasada ne kadara satarsanız bizde o fiyattan almak istiyoruz. Onun bedelini yatırmak istiyoruz ben sizi mağdur etmeyeceğim buda benim size sözüm.”

Vali Doğan konuşmasının ardından sırasıyla mahalle sakinlerine söz vererek tek tek dinledi. Daha sonra yeni oluşturulacak olan komisyona başkanlık yapacağını ve itirazı olan hak sahiplerinin haklarını almaları için komisyona başvurmalarını istedi. İl özel idaresi ve belediyeden oluşturulacak olan komisyona kendisinin başkanlık edeceğini söyleyen Vali Rahmi Doğanın sözleri salonda büyük alkış aldı. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber