Uluslararası Kickboks Dünya Şampiyonası 16 Haziran’da Kars’ta

Uluslararası Kickboks Dünya Şampiyonası 16 Haziran’da Kars’ta

Kars Altay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Toplandı

Kars’ta sporun ana adresi Altay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği; 16 Haziran Cumartesi akşamı üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kickboks Dünya Şampiyonası’nın çalışmalarını değerlendirmek ve önümüzdeki süreçte yapılacak proje ve çalışmaları değerlendirmek için Yönetim Kurulu toplantısı düzenledi.

İnönü Caddesi üzerindeki Nirvana Kafe’de yapılan toplantıya Kars Altay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kurucusu Alper Tunga Kılıç, Dernek Başkanı Bülent Gönen ve yönetim kurulu üyeleri Orhan Kınsun, Yusuf Çelik, Doğukan Tazegül, Cengiz Topçu, Yağmur Çiftçi, Emrah Dogu, Kenan Savcı, Av. Tolgahan Mutlu Deniz, Melih Öztürkkan, Murat Gezici, Abdurrahman Güneş, Mehmet Emin Çaylar, Muhammet Çitgez ve Serkan Uslu katıldı.

Alper Tunga Kılıç, “Kars Altay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği birinci yönetim kurulu toplantısını bugün icra ediyor bulunmaktayız. 16 Haziran Cumartesi akşamı yani Ramazan Bayramının ikinci gününde Allah nasip ederse Kars’ta üçüncü uluslararası Kickboks Dünya Şampiyonası gecemizi icra etmiş olacağız. Bu vesileyle Dünya şampiyonası organizasyonumuzun basın tanıtım toplantısını yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızla hep beraber icra etmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle bütün İslam Âleminin Ramazanı Şerif Kutsal Ayını kutluyoruz. Kudüs’te yaşananlarla ili olarak ta Kars Altay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak İsrail’i lanetliyoruz, bununla ilgili olarak ulusal kamuoyunda da ciddi bir tepki var, Bizde Kars Altay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu olarak bu tepkimizi de bu vesileyle deklere ediyoruz. İnşallah Bayramın ikinci günü icra edeceğimiz Kcikboks Dünya Şampiyonası gecesiyle ilgili teknik boyutta ta gelecek katılımcı sporcularla ilgili bilgileri ise Milli Takımlar ve Kulüp Antrenörümüz Bülent Gönen hocamız aktaracak. Bu vesile ile yönetim kurulu toplantımıza teşrif eden bütün kurul üyelerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu yönetim kurulu toplantısının ilk olduğunu, önümüzdeki süreçte de yönetim kurulu kadrosunun daha da büyüyüp genişleyerek Kars için daha da hayırlı hizmetlerde bulunacağını belirten Kılıç, “Bilindiği üzere Kars’ta spor alanıyla ilgili ciddi sıkıntılar var. Daha önceki süreçte bildiğiniz gibi şehrimizin tek ligde bulunan futbol takımı Karsspor ligden düştü. Tabi birileri buna birçok etken sıralayabilir ama biz bunu yani sorumsuzluk olarak birilerinin ilgisizlik ve alakasızlığına bağlıyoruz. Ayrıca şehrimizde voleybol takımı olan ve birinci lige çıkmış olan genç Kafkars voleybol takımı da ligden düştü. Böylelikle şehrimizi temsil eden hiçbir spor takımı kalmamış oldu. Tabi bu durum bizi de üzmektedir, bizde Kars Altay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak bu ilgisizliğe ve duyarsızlığa direniyoruz ve direneceğiz de, önümüzdeki süreçte ciddi başarılara da imza atacağız, bunu daha önceki organizasyonlarımızda da göstermiş olduk. İnşallah kazasız belasız bir şekilde 16 Hazirandaki organizasyonu da icra edeceğiz, bütün Kars halkını yapacağız şampiyonaya davet ediyoruz, ikinci bayram olarak inşallah bizde şehrimize bu organizasyonu hediye etmiş olacağız.” diye konuştu.

Kulüp Başkanı Bülent Gönen de, “Öncellikle bütün Kars halkının ve Türk halkının ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kudüs için ise İsrail’i lanetliyoruz aynı zamanda Kars Altay Gençlik ve Spor Kulübü olarak Filistin’in yanındayız. 16 Haziranda yapacağımız Kickbosk Dünya şampiyonasının teknik bilgileri olarak, yaklaşık 12 ülke katılacak. Bu ülkeler Angola, Yunanistan, Belçika, Hollanda, İran, Irak, Azerbaycan gibi yakın ve uzak ülkeler şampiyonaya katılacak. Tabi bunların yanında Türk Milli takımından ise Kars’ında yetiştirdiği çok iyi değerler var, birisi Muhammet Möcük, Ömür Çarpraz, Muhammed Karabuğa gibi. Ve inşallah bir sıkıntı olmazsa Gökhan Saki’de aramızda olacak. Tabi Dünya starlarından Badr Hari ile de Gloride dövüşmüş olan Zabit Samedov aramızda olacak. Iğdır’ın ve Kars’ın gururu Erkan Varol aramızda olacak. Birbirinden güzel ve kıran kırana bir şampiyona olacak. Bayan sporcuları arenaya teşvik etmek amacıyla Özbekistan’dan bayan milli sporcu Türk Milli Takımından olan Sevgi Çapar’a karşı dövüşecek.” şeklinde konuştu.

Gönen daha sonra şunları söyledi:

“Üçüncüsü Kars’ta düzenleyeceğimiz şampiyona gerçekten Kars’ın Kickboks alanında ne kadar ilerlediğinin bir göstergesidir. Tabi diğer alanlarda bir başarısızlık var ama biz kendi gayretlerimizle üçüncü Dünya şampiyonasını Kars’a getiriyoruz. Bunu da zorluklar ve imkânsızlıklar içinde başardık. İnanmayan insanlara karşı Zafer İnanlarındır cümlesiyle hareket edip başardık Allah’a şükür. Tabi yakında Türkiye’de bu sektörü daha da ilerletmek ve Kars’taki gençleri yetiştirmek için mücadelemiz devam edecek. Kars neden Türkiye’nin Küba’sı olmasın? Yetenekli ve kaliteli gençlerimiz var. Yüksek rakım ve zor iklim şartlarında yetişen gençlerimizi Dünya ve Avrupa arenasına çıkartmak istiyoruz. Kars’ın gençlerinin sokakta boş işlerle değil, uyuşturucu ve alkolle uğraşmaktan değil sporla ringte mücadele vermesi için elimizden geleni yapacağız. Tüm Kars halkını Ramazan Bayramın ikinci günü İsmail Aytemiz Spor Salonunda Kickboks Dünya Şampiyonasına bekliyoruz. Kendini o arenada görmek isteyen gençlerinde gelip o hedefe ulaşmak için o maçları izlemesini ve ertesi sabah ise Kars Altay Gençlik ve Spor Kulübümüzde ücretsiz olarak bizim kursumuza gelip her türlü kötülükten aranıp o arenaya çıkmak için mücadele vermesini istiyoruz. Bizim asıl amacımız o gençlerin önünü açmaktır Allah’ın izni ile de bunu başardığımıza inanıyorum. Bundan sonra Kars gençliği için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Herkese teşekkür ediyorum yönetim kurulumuza da bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Bu bir güç birliğidir, birlikte hareket edersek gerçekten sesimizi daha iyi yerlere duyururuz, yalnız başına bir yere kadar gidilebilir ama güç birliği yaptığımız zaman başaramayacağımız şey yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber