Uçurtma uçurup çiçek toplayarak rehabilite oluyorlar

Uçurtma uçurup çiçek toplayarak rehabilite oluyorlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel engelli çocuklar, çiçeklerle kaplı 2 bin 200 rakımlı çayır ve meralarda, çiçek toplayıp uçurma uçurarak rehabilite ediliyor.

İlçedeki Alpina Konakları mevkisindeki Özel Sarıkamış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 10 kişilik uzman ekip tarafından yaklaşık 70 zihinsel engelli çocuğa özel öğrenme güçlüğü destek eğitimi ile zihinsel engelliler destek eğitimi veriliyor.

Köylerden ve ilçe merkezinden taşımalı sistem ile merkeze getirilip özel eğitim alan çocuklar için öğretmenleri tarafından açık havada kitap okuma, uçurtma uçurma, çiçek toplama ile oyun oynama etkinlikleri düzenleniyor.

Yılın 12 ayı ve haftanın 5 günü söz konusu merkezde rehabilite edilen çocuklar için ilkbahar ve yaz mevsiminde genellikle rahebilitasyon merkezi yakınındaki ormanlık alan yanında yer alan ve çiçeklerle kaplı olan 2 bin 200 rakımlı çayır ile meralarda sık sık etkinlik yapılıyor.

Özel Sarıkamış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Aykut Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim alan çocukların mutlu ve gelişimlerinin daha hızlı olması için farklı aktiviteler yaptıklarını söyledi.

- Çiçek toplayarak eğitim alıyorlar

Çocuklara modüllerine göre hem bireysel hem de grup olarak eğitim verdiklerini anlatan Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımız, daha iyi rehabilite edilsin ve derslere olan ilgileri artsın diye doğal ortamda hem ders yapıyorlar hem de oyun oynuyorlar. Doğayla içi içe oldukları için çok mutlu olan çocuklar için yapılan bu uygulama kişisel gelişimlerine olumlu etki ediyor. Kitap okumaları, uçurtma uçurmaları, çiçek toplamaları gibi eylemlerle çocuklarımız için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."

Rehber öğretmen Hatice Şahan da çocukları, aynı ortamda hep aynı şeyleri yapmamaları için açık havaya çıkardıklarını belirterek, "Çocuklar için açık havada, doğal ortamda, kitap okumaları, oyun oynamaları gibi farklı etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Onlar, doğayla baş başa olduklarında arkadaşlık duyguları daha da pekişiyor. Açık havada mutlu olup derse daha çok motive oluyorlar. Bu şekilde daha da ilerlediklerini görüyoruz." diye konuştu.

Eğitim alan çocuklardan Rojin Karaboya da doğada öğretmenlerle çalışma yapmanın eğlenmenin çok güzel olduğunu ifade etti.

ucurtma-ucurup-cicek-toplayarak-rehabilite-oluyorlar-(5).jpgucurtma-ucurup-cicek-toplayarak-rehabilite-oluyorlar-(6).jpgucurtma-ucurup-cicek-toplayarak-rehabilite-oluyorlar-(7).jpg

ucurtma-ucurup-cicek-toplayarak-rehabilite-oluyorlar-(1).jpgucurtma-ucurup-cicek-toplayarak-rehabilite-oluyorlar-(2).jpgucurtma-ucurup-cicek-toplayarak-rehabilite-oluyorlar-(3).jpgucurtma-ucurup-cicek-toplayarak-rehabilite-oluyorlar-(4).jpg

kaynak: aa

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel Haberler