Tutuklu sayısı 8'e yükseldi!

Tutuklu sayısı 8'e yükseldi!

 Kars'ta, terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan HDP ve DBP üyelerinden...

 Kars'ta, terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılı oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan HDP ve DBP üyelerinden oluşan ve adliyeye sevk edilen 4 kişi daha tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve aralarında HDP ile DBP il başkanları ve yöneticilerinin de bulunduğu kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheliden 4'ünün daha bugün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen HDP'li T.G. ve A.S. ile DBP'li A.B. ve M.K., savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlılar, "Terör örgütü üyesi olmak" ve "Terör örgütüne maddi yardım sağlamak ve örgüt propagandası yapmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 4’ü tutuklanmıştı, böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 8ê yükseldi. kha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber