TÜRSAB üyeleri Kars'ın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

TÜRSAB üyeleri Kars'ın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi

  Vali Rahmi Doğan'ın davetlisi olarak Kars’a gelen Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı (BYK) Cevat Engin...

  Vali Rahmi Doğan'ın davetlisi olarak Kars’a gelen Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı (BYK) Cevat Engin Şahin ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan turizmciler, Kars’ı gezdi.
Vali Doğan’ın daveti ile kentte bulunan TÜRSAB üyeleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile birlikte Ani, Çıldır Gölü, Sarıkamış Katerina Köşkü, Harakani Türbesi, Kars Kalesi, Ulu Cami ve Beylerbeyi Sarayı’nı gezerek Doğanay’dan bilgiler aldılar.
Sarııkamış’ta düzenlenen Kış Oyunları Festivali’ni takip eden TÜRSAB üyeleri, Kars’ın mutlak suretle görülmesi gerektiğine dikkat çektiler.
Kars’ın buram buram tarih koktuğunu ifade eden TÜRSAB BYK Başkanı Cevat Engin Şahin, “Ankara’da kültür turu yapan tur operatörlerinden 30 kişilik heyet ile Kars’a geldik. 2 gün Kars’ta kaldık. Özellikle kış turizmi yapan operatörler arkadaşlarımızla geldik. Dünya Miras Listesi’nde olan Ani’yi gezdik. Kars mimarisi gördük. Kars yemekleri gurme olarak bizlere tattırıldı. Sarıkamış’ta iki gün konakladık” dedi.
Kars ve Sarıkamış turizm destinasyonları hakkında İl Kültür Müdürü Hakan Doğanay’dan bilgiler aldıklarını ifade eden Cevat Engin Şahin, “Kars’ı gezme ve tanıma fırsatı bulduk. Son gün Sayın Vali Rahmi Doğan, Başkanlığı’nda Kars’taki turizmcilere ile buluştuk. Toplantı yaptık. Biz fikirlerimiz buradaki turizmcilerle paylaştık. 2017 yılı için tur paketlerini hazırlayıp Kars’ı ve Sarıkamış’ı paketlerimize koyacağız. Mutlaka buraya tur yapmamız gerekiyor. Buralara turistlerin Ankara’dan günü birlik veya 5-6 günlük tur yapmalarına karar verdik. Turlarımızda Çıldır, Ani, Kars ve Sarıkamış’ı 4 gün olarak planlayacağız” diye konuştu.
İki gün Kars’ta kalan ve kentin her noktasını gezen TÜRSAB yönetimi Kars’tan memnun ayrıldı. Kars’ın mutlaka görülmesi gerektiği karar veren heyet, Kars’a haftalık tur planlayacaklarını kaydettiler. TÜRSAB yönetimine İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber