Türk Eğitim Sen’den Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırıya Kınama

Türk Eğitim Sen’den Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırıya Kınama

Türk Eğitim Sen Kars Şubesi Başkanı Ozan Ağadedeoğlu, Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan Kalp damar cerrahi uzmanı Dr. Murat Ersoy ‘a yapılan saldırıya yönelik kınama mesajı yayınladı.

LİDER HABER AJANSI/TURGUT KAYA 

Türk Eğitim Sen Kars Şubesi Başkanı Ozan Ağadedeoğlu’nun sağlık çalışanına yönelik yapılan saldırıyı kınama mesajı şöyle;  Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan Uzman Doktor Murat Ersoy’un uğramış olduğu menfur saldırıyı, nedeni ne olursa olsun faili kim olursa olsun kınıyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kabul etmiyoruz. Sebebi her ne olursa olsun şiddet asla mazur görülemez. 

Yaşamını bizlerin sağlığına adamış sağlık çalışanlarına yöneltilen bu saldırıların son bulmasını istiyoruz. Şiddete verilecek cezaların artırılmasını istiyoruz. Kars’ta sağlık hizmetlerinin ne kadar zor şartlar altında yapıldığını hepimiz biliyoruz. Hasta yoğunluğu ve teçhizat yetersizliği gibi nedenlerin oluşturduğu stres, ne yazık ki Doktor-Hasta ilişkilerine olumsuz bir biçimde yansımaktadır. 

Kısıtlı imkânlar altında görev yapan Sağlık çalışanlarımızın çalışma koşulları düzeltilmelidir. Her gün doktor ya da donanım yetersizliği nedeniyle diğer illerin hastanelerine gitmek zorunda kalmaktayız. Kars’tan diğer illere gönderilen hastaları görmezden gelen yetkilileri göreve çağırıyoruz. 

Fedakarca görev yapan, Uzman Doktor Murat Ersoy’a geçmiş oldun dileklerimizi ifade ediyoruz.
Bu basın bildirisinin; Sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bir işareti ve Kars halkının bu konuya göstermiş olduğu hassasiyetin bir ifadesi olarak değerlendirilmesini istiyoruz.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber