Türk Eğitim-Sen'den 18 Mart Etkinliği

Türk Eğitim-Sen'den 18 Mart Etkinliği

Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanlığı ve Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilciliği tarafından 18 Mart Etkinliği Düzenlendi. Ana Teması “Çanakkale Zaferinden İstiklal Marşına” olarak belirlenen etkinlik Zoom üzerinden gerçekleştirildi. 

Dede Korkut Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet ÖZMEN’in yönetiminde gerçekleştirilen etkinliğe, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mitat DURMUŞ ve Dr. Öğretim Üyesi Dinçer ATAY katıldı. Ayrıca davetli olarak programa katılan Edebiyatçı Yazar İbrahim ÇAPAN bu programda dinleyicilerle buluştu.  

Programın yöneticiliğini yapan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ÖZMEN programın başında yaptığı takdim konuşmasında; “Kıymetli katılımcılar bugün Çanakkale Zaferimizin 106 yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz.
106 yıl önce bugün Milli Birliğimizin bir kez daha perçinlendiğini görüyoruz. 
Gururluyuz. 
Mutluyuz. 
Kutlu olsun... 

Bu toplantı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve güzel ülkemizi bize emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum. 
Ruhları şad makamları cennet olsun.
Bu anlamlı günde siz değerli katılımcıların huzurlarınızda bulunmaktan ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Hepinizi en derin sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum.
Program akışımızı sunuyorum.
İlk sırada Sayın Prof Dr. Mitat  Durmuş hocamızla “ Milli birliğimizin Ruhu Olan Mehmet Akif ve Devri” üzerinde sohbet edeceğiz;
Ardından Sayın Yazar-Edebiyatçı,  İbrahim ÇAPAN hocamızla  “Mehmet Akif ve Gençlik”  konulu bir söyleşimiz olacak.
Ve en son… Sayın Dr. Öğr. Üyesi  Dinçer ATAY hocamızla “Çanakkale Ruhu ve İstiklal Marşımızın Kabulü” üzerinde konuşarak sohbetimizi tamamlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Ardından konuşmacıları takdim etti. Konuşmacılardan ilk sözü Prof Dr. Mitat  Durmuş’a verirken kullandığı takdim ifadeleri dikkat çekiciydi. İfadeleri özetle “Akifin eserlerinde sıklıkla dile getirdiği ve gençliğimizde olmasını çok arzu ettiği İnsan karekteri  profili vardır. İşte bu profile uygun kişilerden birisi kimdir diye bana sorsanız, göstereceğim kişiler arasında üst sıralarda yer alacak birisi…
 Sayın Prof Dr. Mitat  DURMUŞ hocamız olacaktır. Bundan eminim  böyle bir karekterle karşılaştığım için yüce rabbime minnettarım.
Şimdi sözü ehline bırakmak istiyorum 
“ Milli birliğimizin Ruhu Olan Mehmet Akif ve Devri” hakkında bizlerle neler paylaşabilirsiniz” buyrunuz diyerek sözü Prof Dr. Mitat  DURMUŞ’a verdi.

Prof Dr. Mitat  DURMUŞ konuşmasında “ Hasta adamdan Türkiye Cumhuriyetine… Ebedi Vatan Davasına…Varlığını Vatana Vakfetmeye… Geçmişten Günümüze Evirilen Sorunlarımıza…”  ve daha birçok başlığa yer verdi. Konuşmasında farklı bir üslup kullanan DURMUŞ bir nevi Akifi konuşturdu ve gönül coğrafyamızda bir gezinti yapmamıza vesile oldu. Prof. Dr. Mitat DURMUŞ’un “bugün kanayan gönüllere merhem niteliğindeki sunumuyla büyük beğeni topladığı görüldü.

Ardından Sözü Edebiyatçı-Yazar İbrahim ÇAPAN’a veren ÖZMEN, ÇAPAN’ı takdim ederken; “Söz ehli dedik kalem ehli dedik, sevgili dostlar başlarken…Güçlü kalemi kadar,Güçlü yüreği olan bir değerimiz var bizim,Kars iline emek vermiş bir eğitimcimiz var… Kars’ta olmasa bile, tatlı sohbetleri halen dimağlardadır.
Kars sevdalısı, memleket aşığı, örnek bir vatansever… Şahsiyetli  ilkeli ve bir o kadarda, gönül adamı.” ifadelerini kullanması dikkat çekiciydi.
Edebiyatçı-Yazar İbrahim ÇAPAN “Çanakkale-Mehmet Akif ve Gençlik” başlıklı şiire dökülmüş konuşmasıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
ÇAPAN konuşması vesilesiyle, Çanakkale’decanlarını vererek bu güzel Vatanı bizlere emanet eden Koçyiğitlerimizi bir kez daha hatırlama fırsat sundu. Çanakkale’de yer alan kadınlarımızı yad etti, Borçlu olduğumuzu hatırlattı, insanlığımızı hatırlattı, dürüstlüğü…vefayı… hatırlattı ve dahası Sarıkamış’ı ... Çanakkale’yi yaşattı katılımcılara. Tabir yerindeyse ÇAPAN, bugünkü gençliği Şehitlerle konuşturdu adeta… Konuşmasında yine duygu ve erdem hakimdi.

Programın son konuşmacısı olarak,  ÖZMEN,  “Edirne’den Kars’a gönül vermiş, heyecan dolu… Genç bir edebiyatçı…Alanında ümit vadeden bir araştırmacı… Doğru bildiği yoldan zerre taviz vermeyen bir vatansever” ifadelerini kullanarakDr. Öğr Üyesi Dinçer ATAY’ı takdim etti.
Dr. Öğr Üyesi Dinçer ATAY  “Çanakkale Ruhu ve İstiklal Marşımızın Kabulü” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
 Dr. Öğr Üyesi Dinçer ATAY  sunumunda, Çanakkale’nin gerçek bir zafer olduğunu…Edebiyatçıların Çanakkalede yer aldığını, Akif’i anlamanın ve yaşamanın bu gün ne kadar elzem olduğunu… vatan sevgisinin maddiyatla bağdaşamayacağını ifade ettiği konuşması dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Türk Eğiti-Sen Kars il yönetim kurulu üyesi Eğitimci Ozan AĞADEDEOĞLU söz alarak konuşmacılara ve diğer katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Etkinliğin sonunda Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ÖZMEN “Bugün üç güzel insanı dinledik… Mutlu olduk… aslında üç pınardan ruhumuzu kandırdık (doyurduk)… sözünüz keskin gönlünüz zengin olsun… konuşmacılara ve dinleyenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum…Aydınlarımızı buluşturduğumuz kültür şehri Kars’tan selam ve sevgiler… Hoşçakalın sağlıkla kalın” ifadeleriyle programı sonlandırdı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber