TRT Sanatçısı Selma Geçer'in Yeni Çıkardığı GARDAŞ Adlı Tek Türkülük Singl'ın Hikayesi

TRT Sanatçısı Selma Geçer'in Yeni Çıkardığı GARDAŞ Adlı Tek Türkülük Singl'ın Hikayesi

TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Karslı hemşehrimiz Selma Geçer GARDAŞ adli bir türkünün hikayesi ve bu türküyü bir singla sığdırarak tüm Dijital da sevenlerini ve Türkü  dinleyicilerini sevindirdi..

Mikrofonumuza konuşan Selma Geçer Bu türkünün ne kadar önemli olduğunu ve kendisi için ne kadar değerli olduğunu bizlere  anlatarak şu ifadelere yer verdi.
Geçer;Geçer;Aslen Kars Selim’liyim

Yaklaşık 30 yıldır türkü söylüyorum..TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosunda Ses sanatçısıyım..Bulunduğum konum ve icra ettiğim sanatım beni çok tatmin ettiği için bu vakte kadar hiç albüm düşünmedim..
Fakat zaman ilerledikçe bazı şeylerin olması gerektiğine artık inandığım için geçtiğimiz günlerde Tek eser çalışmam GARDAŞ tüm dijitallerde yerini aldı..

Bu eserin öyküsü şöyle

Bir gün bu eseri bir sanatçı büyüğümüzün sesinden dinledim..
Çok etkilendim..Eserin Arif Kurt’a ait olduğunu öğrendim ve dedim ki bu türküyü benim okumam lazım..Üstad Arif Kurt’a ulastım ..Eseri kaybettiği kardeşine yazdığını çok özel olduğunu söyledi..Ben İnad ettim ve Eseri Arif Hocamdan aldım...

Sonra birgün iş dönüşü Eve geldiğimde Rahmetli Annem Züleyha Geçer bana bu türküyü göstererek; Yavrum bu türkü senin ağzına çok yakışır bunu mutlaka oku dinleyeyim dedi...Ama bilmiyordu ki ben o eseri çoktan almıştım ve okuyacaktım..

Eseri sahibinden aldığımı duyunca Annem çok sevinmişti..
dinleyemeden aramızdan ayrıldı ama eminim biyerlerden izliyor duyuyordur...Bu yüzden bu türkünün benim için önemi büyüktür..


GARDAŞ ını kaybedenlerin,bunun yanısıra Aynı karından doğmadığın ama ömrün boyunca insana öz GARDAŞ olanlarında bu türkü ile acılarını paylasıyorum.

ilk Single Albüm çalışmam GARDAŞ Mavi Production etiketiyle tüm dijitallerde sizlerle keyifli dinlemeler...diyerek konuşmalarını solandırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber