Trafik Sorun Olmasın Artık

Trafik Sorun Olmasın Artık

Kars’ta trafik, başlı başına bir sorun.

Otopark yok, caddelere yapılan ikinci sıra parklar ve dolmuşların durak dışı yolcu almaları da sorunları artırıyor.

Kentteki yerleşim alanına bakıldığında araç sayısı oldukça fazla. Bu da park sorunu gündeme getiriyor. Bazı işyeri sahipleri sabah erken saatte araçlarını işyerlerine park ederek akşam saatlerine kadar kaldırmıyor. Bazı işyeri sahipleri de işyerlerinin önündeki park alanına sandalye, taş, taşta gibi malzemeler koyuyor. Her işyeri sahibi işyerinin önünü kendisine aitmiş gibi görüyor. Buna birde kurumların makam araçları ayrılan bölümler ve bu bölümlere başkalarının park etmemesi için çekilen zincirler var.                                                   

  “PARK YERİ VAR DA BİZ Mİ PARK ETMİYORUZ”

Vatandaş dertli, sürücüler şikayetçi ama aradan yıllar geçse bile bu düzensizlik bir türlü değişmiyor. Yaptırımlar uygulanmıyor. Herkes keyfince hareket ediyor. Sürücülerden gelen genel şikayetlere bakıldığında. “Park yeri var da biz mi park etmiyoruz” gibi haklı serzenişler öne çıkıyor. Kentteki park sorunu çözmekle sorumlu olanların kafa yorması gerekmiyor mu?

ORUNU KALDIRMANIN YOLU CEZA MI?

Son aylarda artan trafik cezalarına bakıldığında trafik sorununun ne kadar büyük bir sorun olduğu ortaya çıkmakta. Neredeyse ceza yemeyenin kalmadığı kentte sorunu asgariye indirmek için neler yapılması gerekse acilen yapılmalıdır.

OTOPARK İÇİN ADIMLAR ATILSIN

Ankara, İstanbul gibi metropol kentlerde yeni yapılan binalara otopark şartı da getiriliyor. Kars’ta da bu uygulamanın kesintisiz hayata geçirilmesi gerek. Sorunu yok etmenin yolu sorunu her gün konuşmak değil sorunu ortada kaldırmakla olur. Umarız ki bu güzel şehrimizde trafiğe kalıcı çözümler gelir ve kırmızı ışık ihlali, sürat, emniyet kemeri dışında parktan kaynaklı cezaların kesilmesine gerek kalmaz.                                                             

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber