Trafik Kazası, Böbrek Nakli Umudunu Söndürdü

Trafik Kazası, Böbrek Nakli Umudunu Söndürdü

Talihsiz Fidan Aydın, içerisinde bulunduğu diyaliz aracının kaza yapması nedeniyle, yıllardır beklediği böbrek nakli fırsatından mahrum oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü Kars’ın Digor ve çevre köylerinde bulunan diyaliz hastalarını evlerinden alarak hastaneye getiren ve tedavilerinin ardından evlerine götürmekte olan diyaliz aracı talihsiz bir kaza yaptı.

Haber: Tacettin DURMUŞ 

İçerisinde yıllardır börek nakli sırası bekleyen 21 yaşındaki Fidan Aydın’ın da bulunduğu diyaliz aracı merkeze bağlı Ölçülü köyü yakınlarda havanın yağışlı ve aşırı rüzgarlı olması nedeniyle kaza yaptı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan kazada 1’i şoför ve 1’i de hasta yakını olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Aralarında Fidan Aydın’ın da bulunduğu yaralılardan 5’i ambulanslarla Kars Harakani Devlet Hastanesine, 3’ü de Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Yaralılar her iki hastanedeki tedavi edildi.

Öte yandan gece saatlerinde, yıllardır börek nakli sırası bekleyen fidan Aydın’ın yakınına Erzurum Bölge Araştırma Hastanesinden hayatının en umutlu ve hüzünlü telefonu geldi. Erzurum’dan gelen telefonda Fidan Aydın’a acilen börek nakli yapılması gerektiği ve ivedi olarak gelmesi istendi. Fidan Aydın’ın yakını ise kendisinin bugün kaza yaptığını ve Harakani Devlet Hastanesinde tedavi görmekte olduğu söyledi. Bunun üzerine yaralı birine börek nakli yapılamayacağı ve zamanın çok önemli olduğu söylenerek, nakilden vaz geçildiği söyledi. Yaşanan talihsizliğin ardından Fidan Aydın ve ailesinin umutları talihsiz kaza nedeniyle tekrar kabusa döndü.

Ayrıca talihsiz Fidan’ın babasının da kanser tedavisi gördüğü ve maddi durumlarının da son derece kötü olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber